-
Temyiz sonucu
merhabalar benim devam eden daha doğrusu temyiz sonucu bekleyen bir boşanma davam var. 2009 kasımda davam ret edildi temyize gitti ve cevap bekliyorum. öğrenmek istediğim şu diyelim ki temyizden gelen cevap hakimin kararını onaylar nitelikteyse. benim nekadar beklemem gerekiyor ve başka bir sebeple bir boşanma davası daha açabilirmiyim. ya da gereklilikler her neyse beni aydınlatırsanız sevinirim.
-
Cevap: Temyiz sonucu
-
Boşanma davası reddi temyizden onanıp gelirse, 3 yıllık fiili ayrılık kesinleşme tarihinden itibaren yani temyizden döndükten sonra başlayacaktır.
Dosyanızın yargıtaydan dönmesi 1,5 yılı bulur ortalama olarak.
Boşanmanın reddinin kesinleşmesinden itibaren 3 yıllık fiili ayrılıktan sonra, 3 yıllık fiili ayrılık sebebine dayanarak taraflar yeniden boşanma davası açabilir. Bu sebeple açılan boşanma davasında evlilik birliği temelinden sarsılmış sayılıp kesin boşanma kararı verilir.
Bu süre içinde boşanma davasını hangi sebeple açmışsanız o sebeple tekrar dava açamayacaksınız.
Farklı bir sebeple açabilirsiniz. Örnek vereyim, şiddetli geçimsizlik ile açtınız davayı ve dava rededildi. Bununla tekrar açamazsınız. Ama Zina sebebi açabilirsiniz mesela.
-
nasıl yani. bu 3 yıllık fiili süreç içerisinde farklı bir sebeple dava açbilirim... peki ben yeni bir dava açarsam farklı bir sebeple bu 3 yıllık süreç sekteye mi uğrayacak yoksa aynen devam mı edecek?