Müzik Sitesi Oluşturmanın kanuni yolu?
Merhaba, mp3 ün yasal olmadığını biliyoruz.
Web üzerinden yayın yapan bir çok internet radyosu var karışık olarak müzik çalıyorlar bunlar için kanuni bir sakınca var mı ?
Sanatçıların albümlerini içeren ve kişilerin playlist oluşturup müzik dinleyebileceği (sadece dinlemek indirmek değil) bir siteyi yapabilmek kanunen mümkün mü ?
http://demo.agriya.com/product/produ...me-member.html
örnek bir portal linki de vereyim
eğer böyle bir site mümkünse ücretlendirmelerle ilgili nereye müracat etmek gerekli, yaklaşık albüm başı ne kadar maliyet olur?
sanatçılardan yazılı izinle böyle bir şey gerçekleşebilir mi?
ilginiz ve cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
saygılar...
Cevap: Müzik Sitesi Oluşturmanın kanuni yolu?
Mp3 yasak değildir, olamaz, olmamıştırda hiçbir zaman,
mp3 = mpeg layer 3 formatlı bir ses sıkıştırma formatıdır, yasak olan mp3 değil, izinsiz çalınan eserdir....
Ayrıca tek ses formatı mp değildir, flac,wma,ogg gibi bir çok ses formatı mevcuttur.
Diğer başvuracağınız kurum Mü-yap tır...
Mü-Yap Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği
Kuloğlu Mah. Turnacıbaşı Sok. No:16 Kat:5 80070 Beyoğlu İstanbul
Tel: 0212 292 46 13 PBX
Fax: 0212 292 46 17
muyap@mu-yap.org
Bilgilerinize...
müyaptan lisans hakkı almanız lazım fakat epeyi tuzlu. ayrıca siteden bu mp3'ler bir şekilde indirilebiliyor ve bu nedenle müyapın böyle birşeye lisans vereceğini sanmıyorum. yapabileceğiniz tek şey parçaların 20 saniyelik demolarını koymak ve satın alabilecekleri linkleri vermek. yada herhangi bir lisansa tabi olmayan mp3'ler koymak. last.fm'deki gibi.
Alıntı:
pabloesmeraldo rumuzlu üyeden alıntı
müyaptan lisans hakkı almanız lazım fakat epeyi tuzlu. ayrıca siteden bu mp3'ler bir şekilde indirilebiliyor ve bu nedenle müyapın böyle birşeye lisans vereceğini sanmıyorum. yapabileceğiniz tek şey parçaların 20 saniyelik demolarını koymak ve satın alabilecekleri linkleri vermek. yada herhangi bir lisansa tabi olmayan mp3'ler koymak. last.fm'deki gibi.
ben sistemi kültürel bir site yapmayı düşünüyorum bir vakıf veya kurum aracılığıyla
bir maddi beklenti olmadan
sistemdeki download olayı çözülür o problem değil
sanatçılardan muvaffakatname alınması olayı çözer mi
yada sadece imza alınan sanatçılarınkini koysak sorun olur mu
internet üzerinden gönderilen mail yasal olarak izin sayılır mı
ip numarası bilgisayar id si mail adresi bunlar hukuken bir anlam ifade eder mi yoksa yazılı matbu evrak mı almak gerekir?