Şufa hakkı ve izale i şuyu uygulaması hakkında
Merhabalar.Ben 4 eşit hisseli bir arsanın 1/4 ünü aldım.Noterden bildirim henüz yapmadım ama yapacağım.Fakat hissedarlardan birine ulaşmanın zor olduğunu söylüyorlar.Ulaşmak mümkün olmazsa şufa haklarının iptali için 2 yılmı beklemek gerekir.Yoksa adresine göndermem 3 ay beklemem için yeterlimi.
Ayrıca bir hissedar diğeri için şufa hakkını kullanmak için dava açmak üzereymiş.davayı sadece ona açacak olması banada şufa kullanacak demekmi.ona şufa kullanıp bana kullanmayabilir mi?
ayrıca şufa davası açılacak kişi bana arsasını satmak istiyor.satın aldığı bedel 50 bin tl arsanın değerlenmesinden dolayı şimdiki bedeli 150 bin tl.ben 150 bin tl ödeyip arsayı alsam tapudada 150 bin TL göstersem.şufa davası açılan hisse alınabilirmi.alınabilirse şufa hakkını kazanan hissedar bana 50 bin mi 150 bin mi öder.Teşekkürler.
Cevap: Şufa hakkı ve izale i şuyu uygulaması hakkında
arsanın d,ğer malikleri size karşı şufa hakkını kullanır. Ancak tapuda sizin alış bedeli olarak beyan edip harç ödediğiniz meblağı size ödemek suretiyle bu hakkını kullanabilir.
Cevap: Şufa hakkı ve izale i şuyu uygulaması hakkında
Cevabınız için teşekkürler.Peki şufa hakkını kullanacak kişiyede bir önceki paydaş şufa davası açmış.şufa açılan kişi şufa davası açabilirmi.
Ayrıca ben şufalı yeri 10bin tl fazlasına satsam bana şufa davası açan kişi arsayı satacağım kişiyemi para öder.