Bulundurma ruhsatlı tabancayı taşımak
uzman çavuş iken aldığım tabancama bu görevden ayrıldıktan sonra bulundurma ruhsatı çıkarttım.ankarada ikamet etmekte idim ve düzce ye memur olarak atandım.hafta sonu iznimi geçirmek üzere ankaraya geldim ve düzce ye dönerken eşim ve çocuklarım memlekete tatile gittikleri için tabancamı sırt çantama koyarak terminale geldim.yanıma almamdaki amaçta hırsızlık ihtimaline karşı idi.x ray cihazından geçerken ikaz vermesi üzerine üzerimde ne olduğu soruldu bende tabancamın olduğunu söyledim.tabancam sırt çantamda idi ve düzceye gittiğimde ise kurumun çelik kasasına koymayı düşünüyordum ve hafta sonu tatilinde tekrar evime getirecektim.şimdi mahkeme olacak ve benim hiçbir art niyetim yoktu ve ben yeni tabanca sahibi olmuş biri değilim uzman çavuşken sürekli üzerimde taşırdım görev ve emniyet icabı.(üzerimde taşıma meraklısı da değilim). hafta sonu olmasından dolayı tabancayı başka bir yere götürmek için müsade belgesi de alamazdım.(böyle bir müsade belgesi almam gerektiğide bana tebliğ edilmedi ama ben böyle bir belgenin alındığını duydum fakat kim verir nasıl olur haberim dahi yoktu) bu durum karşısında ceza alırmıyım ve tabancam bana iade edilirmi.teşekkür ederim
Cevap: Bulundurma ruhsatlı tabancayı taşımak
Ceza alırsınız muhtemelen. silahınıza el konulur ama hapis cezası almazsınız.alacağınız ceza da ertelenir. çok fazla başını ağrımaz ama bir daha taşıma ruhsatlı silah alamazsınız.
Cevap: Bulundurma ruhsatlı tabancayı taşımak
size yazdığım gibi bir ifadeyi mahkemede izah etmem durumunda ' bu adamın bi art niyeti yok' diye düşünülmezmi? tabancanın iadesi hiçbir şekilde mümkün değilmi? olay yukarıda belirttiğim gibi oldu fakat mahkemede vurgulanacak, söylenecek herhangi birşey önerirmisiniz.teşekkür ederim.