Hukukla iktisatın ilişkisi
öncelikle merhaba...
ben ankara hukuk fakültesi 1. sınıf öğrencisiyim...
bir konu hakkında araştırma yapıyorum ve siz büyüklerimin bilgisine ihtiyaç duymaktayım..
bizim fakültede çoğunuzun bildiği üzere iktisat dersi verilmekte ve hocamız bizden neden hukuk fakültesinde iktisat dersi okutulduğunu öğrenmemizi istedi.bazı araştırmalarda bulundum ve bunları sizin katkılarınızla zenginleşeceğine eminim.
şimdiden ilgive yardımlarınız için teşekkürler...
Re: hukukla iktisatın ilişkisi
mrblar hukukla iktisatın ilişkisini sormuşsun ve neden ders olarak gördüğünüzü sormuşun bir ikitisatçı bir başka değişle ekonomist gözüyle çok ilişkili oldunu söylemem gerekir..hukuk okuyan bir öğrenci bunu bilmesi gerekirdi aslında iktisat ekonomi anlamına gelir ve bir ülkenin refaha erişebilmesi için ekonomisinin iyi olması ve bir hukuk öğrencisininde ekonomiyi iyi bilmesi gerekir..
bence iktisadın tanımını okuman yeterli bir cevaptır..
ekonomi iyi gidmemesi demek hukukun da işleyemeyeceği anlamına gelir.
hukuk ekonominin kötülüğünü gideremez ama iktisat (ekonomi )hukuku düzeltebilir refahı yüksek bir toplumda suç oranıda azdır..
ekonomistlerde hukuku bilmek zorundadır ekonomi ve hukuk birbirinden ayrılmaz bir parçadır ..
hukukun doğmasına yol açan neden varlıklar ve ekonomidir paranın kullanılması mesela daha öncesinde farklı şeyler kullanılıyordu altın gümüş vb gibi ama gerçekte hukuk paranın kullanılmaya başlamasından sonra kurallarını belirlemiştir ve hukukta belirleyici etken ekonomidir toplumun refahıdır toplumun zenginliğidir ve bu zenginlikte hukuk kurallarınca gerek uluslararası arenada olsun gerek toplum için korunmaya muhtaçtır ve nasıl korunacanı bilmen için hukuk bölümünde iktisadı geniş anlamda değil sadece giriş anlamında bilmeniz gerekir ki bütün okul hayatı boyunca iktisat görmüsunuz sanırım .bence gerekçe ekonomi dir dersi görmenizin nedeni ekonomiyi öğrenmenizdir geçmişteki iktisat teorilerinin işlevliklerini ne kadar başarılı olduklarını ve hukuksal açıdan tahminlerin ekonomiye ne kadar zarar verdiğini ve toplumun huzur ve refahını ne kadar arttırıp ne derece bozuldunu görmeniz açısından görüyorsunuz iktisadı. ayrıntılı bilgi için tekrar söylüyorum iktisadın tanımını okuman yeterli bir cevap