Kat mülkiyeti ve Şahsıma hakaret Hakkında
Merhabalar
Öncelikle böyle güzel bir Site oluşturduğunuz için tüm emeği geçenleri kutluyorum.
Şahsım yurd dışında yaşamak da olup 5 Ağustos’da İstanbul’da tatil’e gelerek Silivri’de bulunan yazlık dairemde tatil yapmayı düşünüyorum.
Münkünse Tatile çıkmadan önce konu ile ilğili sorumu cavaplama imkanı bulabilirseniz,vereceğiniz bilgiler doğrultusunda hareket edeceğimi bilmenizi isterim.
Saygı ve Selamlarımla. Siteniz üyesi Sado 57
SORU
Ben bir yazlık sitede 20 yıl önce giriş katı aldım.Sitemizin tüm giriş katı malikleri
bahçeleri kendilerince düzenlemekte ve bakımını yaptırmaktadır.Blok yöneticimiz ve bir arkadaşı ben yokken bahçeye girerek yıllarca özenle baktığım o güzelim çiçekleri ve Avrupa’dan getirdiğim özel fidanları talan etmiş görünce çok üzüldüm.
Bahçenin bakımını yapan bahçıvanıma dahi sormadan kesip biçmişler.
Ayrıca Bloğumuzun yan giriş katının bahçesindeki çiçeklere ve fidanlara dokunmamışlar.
Tazminat davası açabilirmiyim ?
Diğer bir konu ise geçtiğimiz yaz ben balkonda otururken bana '' Müslüman çocuğu, Siğortalarımı attırma''çirkin ve hakaret edici sözler sarfetti sarfetti.
Onur ve saygınlığıma saldırı dolayısıyla aylarca üzüldüm hatta psikolojim bozuldu.
Bir Gazete de okuduğum 125 madde uygulanması mümkünmü ? ( Kopyesi Aşağıdadır. )
Bahçe’yi talan eden ve şahsıma hakaret eden yönetici ve arkadaşı Ermeni kökenli T.C.vatandaşıdırlar. Ben özbe öz T.C.vatandaşı olarak Ülkemde Tatilde olduğum zaman kendimi bu kişiler yüzünden baskı altında hissediyorum.
Ayrıca benim dairem 60 metrekare ve 150 metrekare ile aynı gideri ödüyorum,Kanalizasyon veya çatı yapımında, ara aydınlatma giderlerinde hiç kullanmadığım halde ) diğer dairelerle aynı ücreti alıyorlar doğrumudur?
Ne yapmamı önerirsiniz ?
Saygılarımla
************************************************** ***********************************
MADDE GEREKÇESİ
MADDE 125.– Madde metninde hakaret suçu tanımlanmıştır. Hakaret fiillerinin cezalandırılmasıyla korunan hukukî değer, kişilerin şeref, haysiyet ve namusu, toplum içindeki itibarı, diğer fertler nezdindeki saygınlığıdır. Bu düzenlemede 765 sayılı Türk Ceza Kanununda benimsenen hakaret ve sövme suçu ayırımı kaldırılmıştır. Hakaret suçunun oluşabilmesi için, kişiye somut bir fiil veya olgu isnat edilmelidir
Cevap: Kat mülkiyeti ve Şahsıma hakaret Hk.
MADDE 152 - (1) Mala zarar verme suçunun;
a) Kamu kurum ve kuruluşlarına ait, kamu hizmetine tahsis edilmiş veya kamunun yararlanmasına ayrılmış yer, bina, tesis veya diğer eşya hakkında,
b) Yangına, sel ve taşkına, kazaya ve diğer felaketlere karşı korunmaya tahsis edilmiş her türlü eşya veya tesis hakkında,
c) Devlet ormanı statüsündeki yerler hariç, nerede olursa olsun, her türlü dikili ağaç, fidan veya bağ çubuğu hakkında,
d) Sulamaya, içme sularının sağlanmasına veya afetlerden korumaya yarayan tesisler hakkında,
e) Grev veya lokavt hallerinde işverenlerin veya işçilerin veya işveren veya işçi sendika veya konfederasyonlarının maliki olduğu veya kullanımında olan bina, tesis veya eşya hakkında,
f) Siyasi partilerin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve üst kuruluşlarının maliki olduğu veya kullanımında olan bina, tesis veya eşya hakkında,
g) Sona ermiş olsa bile, görevinden ötürü öç almak amacıyla bir kamu görevlisinin zararına olarak,
İşlenmesi halinde, fail hakkında bir yıldan altı yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
özellikle c bendine dikkat edin yani oradaki bahçe size ait olmasa dahi siz bu maddeden yola çıkabilirsiniz.
Hakaret ettiğini de kanıtlayabilirseniz.Video,ses,tanık vs. hakaret davasından da sonuç alabilirsiniz.
Bahçenin dağıtılması fidanların koparılması mala zarar verme suçunun nitelikli halidir.Cezası daha ağırdır.
Cevap: Kat mülkiyeti ve Şahsıma hakaret Hk.
Merhaba Tuğrulhan bey,
Önce sorum ile ilgilenerek cevap verdiğiniz için size müteşşekirim.
Ben o kişiler hk.da Savcılığa dilekçe verdim.Dün site deki komşularımla Tlf.ile görüşmemde beraat ettikleri şeklinde haber aldım,yönetici bundan sonra benim ile işgili hiç bir sorunumla ilgilenmeyecekmiş ve şahsıma karşı yaptırama giderek öç almak istemekte olduklarını öğrendim !!! Ben Davacı olarak duruşmaya çıkmadan sadece şahitleri dinleyerek KARAR verebilir mi ?
Evet ise,Karar nasıl itiraz edebilirim,Yargıtay'a mı kararın bozulması yönünde dilekçe vermeliyim.Karar çıkmışsa eğer itiraz için bir süre var mı ? Ben yurddışında olduğum için bana yazılı bir bilgi gelmedi.Karar gerçekten verildiyse adil yargılanma olmadığını düşünüyorum.Şimdi karşı taraf hakikatten ceza almadılarsa olay caydırı olmayıp,karşı tarafın ''Özel yaptırımlarına !! maruz mu kalacağım ? Hukuk sınavlarınızda size en içten dileklerimle başarılar dilerim.Saygılarımla..