Web site ve beraberinde suç duyurusu
3 yıl önce alışveriş yaptıgım mobilya firması ürünleri eksik ve hatalı gönderdi. bunun üzerine defalarca telefon actım ve beni bugun yarın diyerek oyaladılar. böylece dava acacagım yasal süreyide kaçırmış oldum. bende bunun üzerine böyle durumların duyurulması için şikayetvaribir site açtım. bu sitede bana yapılanları anlattım ve burdan alış veriş yapacaklar dikkatli olsun dedim.. ama öyleki bu firma birsürü kişiyi mağdur etmiş durumda. hatta birkaçı ile sitem aracılıgı ile tanıstım. içlerinde firmaya dava açanda var.
şimdi bu kadar bilgiden sonra gelelim olaya.. firma avukatı aracılıgıyla savcılıga suç duyurusunda bulunmus benle ilgili.. güya bana mail atmıs ilanı kaldırın diye ama bana böyle bir mail gelmedi.. evimi birden polisler bastı ellerinde arama kararı! bilgisayar, harddisk, cd, dvd, flash disk arıyolar. herseye el koydular. ardından savcının yanına gittim ve aynen durumu anlattım.. savcı benden google aramasında firma adını yazınca 1. sırada cıkan sonucun kaldırılmasını ve sitedekileri silmemi istedi. bende hemen aynı gün yaptım. tekrar savcının yanına gittim aranızda anlasın dedi. firma sitem yüzünden 100 milyar zarar ettim diyor. tazminat davası açacağım vb. diyor. sipariş iptali yapan kişilerden imzalı belge almıs(bu pek güvenilecek birşey değil açıkcası. şimdi ben 100 kişiden öyle yazı alabilirim, verdim sipariş iptal ettim gibi, hakimin taktiri ne olur bilemem) şimdi size sorum ben ne yapabilirim? sadece yapılanları herkez duysun diye yaptıgım olay bu duruma geldi.. davanın acılıp acılmamasına savcımı karar verir? acılırsa birşey cıkarmı? yardımcı olursanız sevinirim..
Cevap: Web site ve beraberinde suç duyurusu
arkadaslar yok mu yardımcı olacak kişi? zamanım kısıtlı o yuzden :(
O sitede tam olarak ne yazdın.
şu şu tarihlerde şu magazadan ... ürünleri aldım. bana şunları şunları..... yapacam dediler fakat yapmadılar. parayı peşin verdim ama teslim edecekleri günden 1 ay sonra teslim ettiler... şeklinde adamların sadece bana yaptıklarını anlattım. site aadından dolayı ticari kimliğine zarar verdiği savcı tarafından söylendi. site adıyla içinde yazanın yasal olarak ne alakası olabilirki??
yeni bir gelişme: aynı zamanda içeriğin veya sitenin kapanması için mahkemeye başvurmuşlar.. mahkeme lehime karar vermiş. noter aracılıgı ile site yöneticiyle iletişime geçmen gerekiyordu vb. denmiş. bu sebeple sitenin erişiminin engellenmesinin reddine karar vermiş.. sizce bu gelişme nasıl?
Alıntı:
ankarali28 rumuzlu üyeden alıntı
yeni bir gelişme: aynı zamanda içeriğin veya sitenin kapanması için mahkemeye başvurmuşlar.. mahkeme lehime karar vermiş. noter aracılıgı ile site yöneticiyle iletişime geçmen gerekiyordu vb. denmiş. bu sebeple sitenin erişiminin engellenmesinin reddine karar vermiş.. sizce bu gelişme nasıl?
yanlıs yazmısım.. noter aracılıgı ile içeriğin kalkıp kalkmadıgının tespit ettirilmesi gerekiyordu.. bu sebepden talebin reddine karar vermiş mahkeme.. şimdi size bir soru:
içerik kaldırılsın şeklinde talepte bulunulursa ve içerik kaldırılırsa(2 gün içinde) yinede dava acma durumu olabilir mi? hani sen kaldırdın ama bana zarar verdin bende dava ediyorum seni şeklinde?? yoksa içerik kalktıgı için davada açılamıyor mu? bunlada ilgili bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.. çok aradım ama bunlarla ilgili bir bilgi bulamadım..
her ne kadar yardımcı olan çıkmadıysa da yine bir umutla bir gelişmeden bahsetmek ve bir soru sormak istiyorum..
1- savcı takipsizlik kararı vermiş.. şimdi bunla ilgili bir daha bana dava acılabilir mi?(itiraz dısında)
2- karşı taraf şikayetinden vazgecerse takipsizlik mi verilir? yoksa başka birşey mi?
3- savcılıktaki bu tip kararları uyaptan görebiliyor muyuz?
acilll olarak bunları cevaplayabilirseniz sevinirim..
şimdiden tesekkurler..