T.C. vatandaşlığına geçmek istiyorum
Merhaba. Ben 20 yasinda ve Bulgaristan vatandasiyim ama turk vatandasligina gecmen istiyorum. lutfen biri bu bana nasil yapa bilecegimi anlatsin. turk vatandasligina gecmem icin turkiyede 5 yil kalkmam lazim bunun icinde oturma ve calisma izni almam gerekli galiba . bunu nasil ve nereden yapa bilirim ???
Cevap: T.C. vatandaşlığına geçmek istiyorum
bu işlemleri,
bulundugun şehrin yabancılar şube müdürlüğünden yapabilirsin.
Alıntı:
Başvuru için aranan şartlar
MADDE 11 – (1) Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen yabancılarda;
a) Kendi millî kanununa, vatansız ise Türk kanunlarına göre ergin ve ayırt etme gücüne sahip olmak,
b) Başvuru tarihinden geriye doğru Türkiye'de kesintisiz beş yıl ikamet etmek,
c) Türkiye'de yerleşmeye karar verdiğini davranışları ile teyit etmek,
ç) Genel sağlık bakımından tehlike teşkil eden bir hastalığı bulunmamak,
d) İyi ahlak sahibi olmak,
e) Yeteri kadar Türkçe konuşabilmek,
f) Türkiye'de kendisinin ve bakmakla yükümlü olduğu kimselerin geçimini sağlayacak gelire veya mesleğe sahip olmak,
g) Millî güvenlik ve kamu düzeni bakımından engel teşkil edecek bir hali bulunmamak,
şartları aranır.
(2) Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen yabancılarda, yukarıda sayılan şartlarla birlikte, taşıdıkları devlet vatandaşlığından çıkma şartı da aranabilir. Bu takdirin kullanılmasına ilişkin esasların tespiti Bakanlar Kurulunun yetkisindedir.
Türk vatandaşlığına alınmak isteyen kişilerde aranan şartlar 5901 sayılı yeni Vatandaşlık Kanunu'nda bu şekilde tespit edilmiş.Ancak bu şartlar vatandaşlığa alınmak için Türkiye ile entegrasyon bağlamında ek bir özelliği olmayan kişilerde aranan şartlar.Oysa gördüğüm kadatıyla Türkçe biliyorsunuz.Durumun ile ilgili daha ayrıntılı bilgileri bir hukukçu ile paylaşırsanız o size daha makul bir yol gösterecektir.Belki de Türk vatandaşlığını ikamet şartsız olarak kazanmak ya da seçme hakkını kullanmak yoluyla kazanmak şartlarını taşıyorsunuzdur.
Alıntı:
Alper Yüce rumuzlu üyeden alıntı
Türk vatandaşlığına alınmak isteyen kişilerde aranan şartlar 5901 sayılı yeni Vatandaşlık Kanunu'nda bu şekilde tespit edilmiş.Ancak bu şartlar vatandaşlığa alınmak için Türkiye ile entegrasyon bağlamında ek bir özelliği olmayan kişilerde aranan şartlar.Oysa gördüğüm kadatıyla Türkçe biliyorsunuz.Durumun ile ilgili daha ayrıntılı bilgileri bir hukukçu ile paylaşırsanız o size daha makul bir yol gösterecektir.Belki de Türk vatandaşlığını ikamet şartsız olarak kazanmak ya da seçme hakkını kullanmak yoluyla kazanmak şartlarını taşıyorsunuzdur.
nasil yani "ikamet sartsiz ya da secme hakkiyla" biraz aca biliri misiniz :alala
lutfen biri cevap yazsin :k:k