Soruşturmada nasıl savunabilirim?
Ben belediyede G.İ.H. sınıfında itfaiye eri olarak aday memurum Başkanın görevlendirmesi ile tahsildar vekili olarak görev yapmaktayım 1999 yılında görevdeki belediye başkanı belediyeye ait bir arsayı sanayi kooperatifine encümen kararı ile şartlı olarak temlik etmiş
noter sözleşmesi ile 3. kişilere devredilemez diye şart koymuş. Şuandaki Belediye Başkanı encümen kararı ile kooperatife tam yetki verdi ve bende mali hizmetler müdürü izinde olduğu için vekaleten mali hizmetler müdürü olarak imza attım meclis kararına ama konuyu tam bilmediğim için ve 1999 daki encümen kararından ve sözleşmeden haberdar olmadığım dan dolayı birde meslekte yeni olduğum için başkanın baskısıyla imza attım şu an soruşturmadayız ben kendimi nasıl savunmalıyım ve suçsuzluğumu nasıl ispat edebilirim yardımcı olurmusunuz çok az vaktim kaldı.
Cevap: Soruşturmada nasıl savunabilirim?
Hiç kimsenin bilgisi yokmu bu konuda yazıklar osun ya yardımcı olacak insan yokmu hiç.
Sayın ender yeşilöz,bende belediyeciyim fakat sizin aday memur olarak mali hizmetler müdürlüğüne vekalet etmenizi biraz yadırgadım.Bir başka konuda sanırım siz encümen kararına imza attınız.Meclis kararında memurların hiç bir yetki ve imzası bulunmaz.Konuya dönmek gerekirse size her hangi bir sorumluluk çıkmaz.Burda asıl sorumlu belediye başkanıdır.Luzumu mahkeme yani kaymakamlık soruşturma izni verse bile savcılık size kouşturmaya yer olmadığına karar verir.Savcılık dava açsa bu kez de mahkemede durumunuzu anlatırsınız.Hakim de size ceza vermez kanatindeyim.Dediğim gibi pek korkmanıza gerek yoktur.Bütün kararlarda ita amiri olarak belediye başkanı sorumludur.Velevki ceza alsa bile TCK 257 den görevi kötüye kullanmadan alır.Bu ceza da tecil edilir.
METEHAN bey teşekkür ederim beni biraz rahatlattınız birde bu imzayı konunun içeriğini tam bilmediğim için vede asalet tasdikimde başkan sorun çıkarır diye zoraki attım bunları olasiki bi savcılık soruşturmasında dile getirsem YARARI olurmu
Tabiki kendinizi savunma babında bunları dile getireceksiniz.1999 yılında yapılmış bir işlemden haberinizin olmadığını,başkanın imza atmanız için baskı uyguladığını,aday memur olduğunuzdan buna sessiz kaldığınızı,daha da öncelikli olarak aday bir memur olarak mali hizmetler müdürlüğüne vekalet etmenizden dolayı bu imzanın yetkisiz imza sayılmasını dile getirebilirsiniz.Kanatimce idare kurulu sizin için soruşturmaya izin vermez.Verse bile savcılık ve yargılanma aşamasında berat edersiniz düşüncesindeyim.Bir daha böyle konularda encümen toplantısına kendini katılmadı olarak göster yada kafana yatmayan kararlar için muhalefet şerhi düşün.Saygılarla....
teşekkür ederim kısa mesaj gönderemiyorum size ağaçören camili beldesi nevşehir acıgöl değilmi?