İzmir'in işlek caddelerinden birisinde tekel bayii çalıştıran küçük bir esnafım. 4 yıldır aynı adeste işimi idame ettirmeye çalışıyorum. İşyerimizin olduğu bina 2 katlı, binada 3 daire ve 2 dükan mevcut. Bina tamamı ile bir kişiye ait, kendisi burada yaşamıyor, yeni hepimiz bir kişinin kiracılarıyız. Biz iş yerimizi devir aldık, kendimiz sıfırdan kurmadık. Devir aldıktan sonra üstümüzdeki dairede kızı ile birlikte yaşayan dul bir bayanın bizden önceki herkese sorun çıkardığını ve herkesin bir şekilde kaçtığını dinlediğim hikayelerden öğrendim. Gerçekten birkaç ay sonra sorunlar başladı. Önce gelip bizzat söylendi, bağırdı, çağırdı .... vs. Derdi hiç bitmedi ; şişe sesi geliyor, tv izlemeyin rahatsız ediyor, klimanızı kullanmayın duvarı zırıldatıyor, tabelanızı yakmayın florasanları ötüyor, arabanızı yantarafa koymayın orası binaya ait,........ gibi hergün bir sızlanma dinledik. Elimizden gelen her sızlanışına çözüm aradık. Mesela müzik dinlemekten vaz geçtik, tv yi kaldırdık, şişelerimizi sıralarken çok dikkatli davranıp ses çıkarmamaya çalıştık, fakat sonraları anladık ki biz çözdükçe sürekli sorun üretip geliyor dükkanımıza birdaha girmemesini söylerek ilişkimizi kestik. O gün bu gündür her sabah zabıta her gece polis arada bir de maliyeci arkadaşarı gömekten usandık. Hergün şikatet etmesine rağmen hiç bir şekilde ne ceza nede uyarı aldık. İşimizi düzgün yapan hiç bir evrak ve avadanlık eksiği olmayan bir işletmeyiz.
Yukarıdaki bahse honu olaylarla ilgili olarak zarar görmeye başladık. Gün geçtikçe kapımızın önünde sürekli polis ve zabıta arabası gören çevre sakinleri dükkanımıza uğramaz oldular. Ticari hayatımız yavaş yavaş bitiyor. Bu konuda ne yapabilirim? Çalışan, vergi ödeyen, katmadeğer yaratan kişi benim. Benimde korunmam gerekmiyormu. Yardınlarınızı rica eder herkeze sorunsuz ve başarılı bir hayat dilerim.