Üzerime alamadığım araç için haciz
Arkadaslar denizliden 2001 senesinde noter satısıyla aldıgım pejo munubusu izmire doner donmez ruhsat islemleri icin takipciye verdim .10 gun sonra gelen cevap aracı uzerinize alamassınız arac uzerinde 2 adet hacız var ve noter satısından once konmus hacizler dendi ben hemen denizliye dondum ama aracı bana satan sahısları bulamadıgımdan hic birsey yapamadım ve araca verdigim para gitti arac hacizli oldugundan trafige de cıkartamayacagımdan aracı terk ettim .2010 itibariyle o arac dahil 3 tane aracıma hacız konmus oldugunu ogrendim denizli vergi dairesinden 2001 senesinden 2010 senesine kadar olan arac vergileri icin.
hukukcu arkadaslara sorum
devletin bir kolunun sen bu arabayı uzerine tescil ettiremesin ve arac uzerinde insiyatifin olamaz dedigi(trafik sube mudurlugu)
devletin ikinci kolunun sen noterden aldın arabayı araba senin artık kullanabilsende kullanamasanda bunun vergisini sen odeyeceksin dedigi(vergi dairesi)
ve kullanmadıgım aldıgım zaman gordugum ve terk ettigim arac icin vergileri benden alınması yasalmıdır yoksa yasalar onunde haklı olma sansı varmıdır .
simdiden cevap verecek arkadaslara tesekkurler
Cevap: Üzerime alamadığım araç için haciz
Sorunuz çok ilginç. noterden satış alıyorsunuz sonra arabanın üstünde haciz olduğunu öğreniyorsunuz , ve denizliye dönüp aldığınız kişileri bulamayıp arabayıda orda terk edip geliyorsunuz. nereye terk ettiniz ayrıca neden terk ettiniz ya araba başka amaçlarla kullanılsaydı,(terör, hırsızlık vs.) başınız daha büyük derde girerdi. araç üzerindeki hacizler düşmüştür. bulun aracınızı ruhsatını çıkarın ve satın verginizi ödeyin. yada kaç modeldi araç, bakın hurda yasası var bulun aracı hurdaya çıkarın tüm vergi borçları siliniyor. geçen sene 79 yılına kadardı şimdi kanun tasarısı var 1985 yılına kadar olan araçlar. yasalar önünde haklı olma şansınız bence yok ,motorlu taşıtlar bilindiği üzere noterlerde kesin satış yapılmaktadır ve geçerli satışdır. bu nedenle noter satış tarihi o araç için tescil tarihi olup tüm yasal sorumluluk size yani alıcıya aittir. arabayı satın aldığınız kişiler için yapılacak hukuki şeyler vardı ama malesefki siz hukuki zeminde hakkınızı arayacağınıza paranızı yani aracınızı sakağa atmış gelmişsiniz.inanın ilk defa böyle bir durum ile karşılaştım.