Tır kazası sonucu dört tane canım yok oldular
17.05.2010 tarihinde tem otoyolu çamlıca çıkışında karşı yönden gelen ve şerit değiştirerek 60 yaşında eşim, 32 yaşında oğlum, 28 yaşında kızım ve 23 yaşında askerden (aktütünden )izinli olarak gelen yeğenimi hayattan koparan sürücü ( 64 yaşında ve % 39 promil alkollü olduğu adli tıp raporunda belirlenen) 8/8 suçlu bulunmuştur.ben çalışmayan bir bayanım.hiç bir gelirim yoktu. Eşim emekli makina mühendisi idi. Ve yurt dışında çalışıyordu.oğlum ve kızımda üniversite mezunu her ikiside çalışıyordu.şu anda ailemden hiç kimse kalmamıştır.maddi ve manevi tazminat davası açacağız. Bu konuda manevi tazminatla ilgili size soracağım soru şu...şirkete açılacak manevi tazminattaki üst limit en çok ne olabilir. Vereceğiniz bilgiye şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım.
Cevap: Tır kazası sonucu dört tane canım yok oldular..
Başınız sağolsun.Şirkete hangi manevi tazminat.?
Tazminat davalarında zenginleşme amacının olmaması gerektiğini biliyorum.
Fazlasıyla üzücü, yıkıcı bir durum.
Başınız sağ olsun. :(
Manevi tazminat davalarında üst sınır diye bir kavram söz konusu değil. Tarafların sosyo-ekonomik durumlarına göre belirlenen, hakimin takdirinde bir miktar.
Toplamda (eşiniz ve iki evladınız için) 50.000.- TL.'dan az istememeniz gerektiğini düşünüyorum.
Ne yazık ki ıslahla manevi tazminatı arttırmak da mümkün olmadığından dava dilekçesindeki miktarla bağlı olacaksınız. Yüksek talep ederseniz harcı da yükselecektir. Bu sebeple kabul edilebilir bir rakam olmasına dikkat edin.