İşten ayrılırken imzaladığım boş ibranameye rağmen kıdem tazminatı alabilir miyim?
5 yıl 3 ay çalıştığım iş yerinden iş akdim işveren tarafından fesih edildi ama çıkış işlemleri yapılırken iyi niyetimden dolayı boş bir ibranameyi kıdem tazminatımı ihbar ve izin ücretlerimi aldığıma dair belgeye imza attım acaba kıdem tazminatı alabilme şansım varmı?
Cevap: İşten ayrılırken imzaladığım boş ibranameye rağmen kıdem tazminatı alabilir miyim?
Peki (eski) işvereninizle konuştunuz mu? Kıdem tazminatınızı ödemeyeceğini mi söyledi? Eğer ödemeyeceğini söylediyse bölge çalışmaya başvurun.
Cevap: İşten ayrılırken imzaladığım boş ibranameye rağmen kıdem tazminatı alabilir miyim?
İbra belgesi, karşı tarafı akladığınızı, belirttiğiniz tazminatlarınızı aldığınızı, artık başka alacağınız kalmadığını belirttiğiniz belgedir.Bu yönden işiniz zor olsa da,
ibra belgesinin şekil olarak hatalı olduğu durumlar çok olduğundan, açacağınız bir dava ile şansınızın yüksek olduğunu düşünüyorum.
İbra belgesinde kıdem -ihbar tazminatlarımı aldım şeklinde bir ifade yeterli görülmemekte, kıdem tazminatı tutarı şu kadar, ihbar tazminatı tutarı şu kadar şeklinde açıkça belirtilmiş olması gerekir.
Ödeme yapılmadan ibraname imzalatıldığını belirterek ödemenin ıspatlanmasını talep ettiğinzde ödeme makbuzu,havale vs. hesap hareketleri ile ıspatlanamazsa kazanma şansınız var demektir.