6. ayın sonunda işten çıkarıldım, haklarım neler acaba
Merhabalar.. Ben özel bir giyim firmasında 6 ay çalıştıktan sonra 6.ayın sonunda çalıştığım şube kapanacağı için başka bir şubeye transferim istendi..Fakat gideceğim yerde personel fazlalığı olduğu için bu ay sonunda işime son verileceği söylendi.. :'(
Firmadan talep edebileceğim haklarım neler ?
15 gün önceden ihbarsız çıkarılıyorum.Bu durumda bir hakkım var mı ?
6 ay çalıştım ama tazminat alabilir miyim ?
Senelik izine çıkmadığım için senelik izin parasını da alabilir miyim ?
Cevap: 6.ayın sonunda işten çıkarıldım.Haklarım neler acaba :(
Öncelikle sakın ve sakın, tazminatı v.s. alacağı yoktur, kendi isteğiyle ayrılmıştır gibi bir belgeye kesinlikle imza atmayın. Böyle bir şey yaptığınız anda zırnık alamazsınız.
Alıntı:
nikon rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle sakın ve sakın, tazminatı v.s. alacağı yoktur, kendi isteğiyle ayrılmıştır gibi bir belgeye kesinlikle imza atmayın. Böyle bir şey yaptığınız anda zırnık alamazsınız.
yok böyle bir belgeye imza atacak kadar saf değilim.Aynı durum daha önceden annem ve işvereni arasında yaşandığı ve mahkemelere kadar taşındığı için tecrübeliyim denebilir :)
Uyarınız için çok teşekkürler sayın nikon
6 aylık çalışmanız olduğundan kıdem tazminatına ve ücretli izne hak kazanamamış durumdasınız.
SÖyleminizden anladığım, sözleşmenizin feshedileceği size yazılı olarak ihbar süresine uygun olarak bildirilmiş, bu durumda ihbar tazminatına da hak kazanamıyorsunuz.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
6 aylık çalışmanız olduğundan kıdem tazminatına ve ücretli izne hak kazanamamış durumdasınız.
SÖyleminizden anladığım, sözleşmenizin feshedileceği size yazılı olarak ihbar süresine uygun olarak bildirilmiş, bu durumda ihbar tazminatına da hak kazanamıyorsunuz.
Sözleşmenin feshedileceği bana yazılı olarak bildirilmedi. 27.07.2010 tarihinde işverenin sadece ağzından duydum 31.07.2010 tarihinde işime son verileceğini.. Yani bana sözlü olarak 4 gün önceden söylediler.Yazılı olarak henüz birşey gelmiş değil
Kıdem tazminatına gelince.. 6 aylık çalışmanın sonunda son yatırılan brüt ücretin yarısı kadar tazminat alabileceğimi duymuştum.Doğru değil mi :(
Yardım edebilecek kimse yok mu.. Lütfen ACİLEN yardımınıza ihtiyacım var..3 gün sonra işşiz kalıcam..işverenin karşısına elimde kesin bilgilerle çıkmak ve hakkımı savunmak istiyorum..O kadar süre çalıştıktan sonra hiçbir suç işlemediğim halde beni işsiz açıkta bırakmak ne demekmiş görsün istiyorum :(
Sözleşmenizin feshedileceğinin size 2 hafta önceden yazılı olarak bildirilmesi gerekir.Yazılı olarak bildirilmediyse, sözleşmenizin feshi ile 2 haftalık ihbar tazminatına hak kazanırsınız.
Bunun dışında 6ay ı doldurmuşsanız, işverenin 30dan fazla çalışanı varsa işe iade davası açma hakkınız var, feshin size bildirildiği günden itibaren 30 gün içinde.
Kıdem tazminatına hak kazanmak için 1 yıl ve üzeri çalışma gerekir.364 günlük çalışma ile kıdem tazminatına hak kazanılamaz.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sözleşmenizin feshedileceğinin size 2 hafta önceden yazılı olarak bildirilmesi gerekir.Yazılı olarak bildirilmediyse, sözleşmenizin feshi ile 2 haftalık ihbar tazminatına hak kazanırsınız.
Bunun dışında 6ay ı doldurmuşsanız, işverenin 30dan fazla çalışanı varsa işe iade davası açma hakkınız var, feshin size bildirildiği günden itibaren 30 gün içinde.
Kıdem tazminatına hak kazanmak için 1 yıl ve üzeri çalışma gerekir.364 günlük çalışma ile kıdem tazminatına hak kazanılamaz.
işverenin 30dan fazla çalışanı var fakat benimle aynı şubede değil.Yinede işe iade davası açma hakkım doğar mı ?
Sözleşmenin feshedileceği bana 2 hafta önceden yazılı olarak bildirilmedi.. 2 haftalık ihbar tazminatı nasıl hesaplanır peki ?
Alıntı:
ugurcoskun rumuzlu üyeden alıntı
işverenin 30dan fazla çalışanı var fakat benimle aynı şubede değil.Yinede işe iade davası açma hakkım doğar mı ?
Sözleşmenin feshedileceği bana 2 hafta önceden yazılı olarak bildirilmedi.. 2 haftalık ihbar tazminatı nasıl hesaplanır peki ?
ndn kimse cevap yazmamış..ihbar tazminatını aldım fakat neye göre hesaplandığını bilmek istiyorum..Bilen birileri var mı acaba.. ?
Cevap: 6. ayın sonunda işten çıkarıldım, haklarım neler acaba
6 ay çalıştığınız için 15 günlük ihbar tazminatı hakkınız var maaşınız yarısı yani. bunın dışında işe iade davası açabilirisniz.