Menfi Tespit Davası öncesi Vekalet Ücreti hakkında
Öncelikle tüm site üyelerine selamlar.
Uzun süredir okuyucu olarak takip ettiğim sitenize bir konu hakkında görüş almak açısından yani üye oldum.
Konuyu forumda araştırdım ama aydınlatıcı bir bilgi bulamadığımdan yeni bir konu açma gereği doğdu.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Olayın gelişimini özetlersem,
Geçen yıl ortasında kimliklerimi kaybettim. ( Veya çalındı emin değilim)
Kimliklerimi bulan (veya çalan) kişi kendi fotoğrafını yapıştırarak senet ile alışveriş yapmış
Alışveriş yapılan firma söz konusu senet ile ilgili icra takibi başlatmış, Ben tatilde iken muhtara Ödeme Emri bırakılmış. Ödeme Emrine itiraz süresi geçtikten sonra şehirdışında olduğumu ve tebligatı yeni aldığımı belirterek İcra Hukuk Mahkemesi'ne itiraz davası açtım ve süresinde olmadığı için dava reddedildi. Dava masrafları ve Vekalet ücreti üzerime bırakıldı.
Daha sonra, Dava Masraflarını İcra Müdürlüğü'ne yatırarak (Vekalet Ücreti İcra Müdürlüğü dosyasının içinde olmadığı için Vekalet Ücretini yatırmadım.) Menfi Tespit Davası açtım. Menfi Tespit davası sonucunda imzanın ve borcun bana ait olmadığı ortaya çıktı ve davayı kazandım. Yatırdığım ücreti İcra Müdürlüğü'nden geri aldım.
Sorun şu ki,
Ancak Menfi Tespit davası öncesinde İcra Hukuk Mahkemesi'nde kaybettiğim davaya ait Vekalet Ücretini karşı tarafın avukatı İcra işlemine koymuş.
Bu durumda benim bu ücreti ödemem gerekir mi? Veya ödedikten sonra yeniden dava açarak geri almam mümkün mü?
Cevap: Menfi Tespit Davası öncesi Vekalet Ücreti hakkında
merhaba, çok kısa bir soru sormak istiyorum, bu menfi tesbit davanız kaç yıl sürdü?
İcra Hukuk Mahkemesinin kararı kesinleşmiş ödemek durumundasınız, ödedikten sonra ancak tespit edebilirseniz kimliğinizi kullanan şahsa rücu edebilirsiniz.
4-5 ay kadar sürdü. ( miktar düşük olduğundan olabilir )
İmza örneklerini bilirkişi inceledi ve bilir kişi raporu neticesinde dava lehime sonuçlandı
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
İcra Hukuk Mahkemesinin kararı kesinleşmiş ödemek durumundasınız, ödedikten sonra ancak tespit edebilirseniz kimliğinizi kullanan şahsa rücu edebilirsiniz.
Sn. Engin OĞUZ
Cevabınız için teşekkürler