3 kez aynı arızadan garantiye gönderdim para iade etmediler
01-05-2010 tarihinde teknosadan toshıba marka laptop bilgisayar aldın 26-05-2010 tarihinde arıza verdi ürünü garantiye gönderdim ancak 1 hafta sonra bişey yok diye geri gönderdiler,yaklaşık 10 gün sonra aynı arızadan dolayı değişim yada para iadesi amacı ile tekrar garantiye gönderdim 1 hafta sonra tekrar arızaya rastlanmadı diye geri geldi ürün.aynı gün tekrar aynı arızadan dolayı tekrar garantiye gönderildi yaklaşık 25 gün sonra anakart-ekran kartı-usb girişi arızalı olduğu ve değiştirilerek tekrar gönderildiğini öğrendim teknosa ya ve bu ürünü bu şekilde kabul etmeyeceğimi söyledim ve para iadesi yada ürün değişimi istedim ancak ürünü aldığım mağza kendilerinin bu konuda birşey yapamayacağını toshıba yı sıkıştırmamı söylediler.bu çok şaçma geldi bana çünkü ben ürünü toshıba dan değil teknosadan aldım ne yapmalıyım haklarım nedir lütfen yardım edin saygılar. sedat gül
Cevap: 3 kez aynı arızadan garantiye gönderdim para iade etmediler
Cevap: 3 kez aynı arızadan garantiye gönderdim para iade etmediler
Merhaba
Avukat yada konunun uzmanı değilim ancak ben de şu an bir cep telefonundan muzdarip olduğum için araştırmalarım sonucu öğrendiklerimi paylaşayım, hata, eksik yada yanlışlıklarım olabilir.
1- Ürünü aldıktan sonra 30 gün geçmeden servise göndermişsiniz yani malın ayıplı olduğunu bildirmiş oluyorsunuz. Faturanız, servise verilme ve dönüş dekontları ile Tüketici Hakları Hakem Heyetine başvurup Tüketicinin Koruması Hakkında Kanunun 4. maddesine istinaden aldığınız yerden (Teknosa) iade, değişim ve tamir isteme hakkınız var. Ancak bu heyetin belli bir limiti (yaklaşık 940TL) var ve bu limit üzerinde sadece mahkemeye delil olacak karar veriyor.
2- Aynı kanunun 13. maddesinde de hak edebileceğiniz hususlar var.
3- Genellikle garanti sözleşmelerinde garanti süresi içinde aynı arıza ikiden fazla kez tekrarlanırsa ürünün değişimine ilişkin maddeler olur. Kontrol edin.
Kanunu inceleyip bulunduğunuz yerdeki hakem heyetine zaman geçirmeden başvurun yada tükoder yetkililerine bir danışın.