Maddi manevi tazminat davaları
ben belediyenin açmış olduğu zabıta memuru sınavına katıldım ve kazandım.belediye atamamı yapacakken sınav hakkında itiraz var diyerek bir daha boy ölçümü yaptı ve benim boyum 1.72gelerek sınav ilanında belirtilen 1.75 boy şartı taşımadığım gerekçesiyle atamam iptal edildi.oysa belediye zabıta yönetmeliği ile boy şartı 1.67 olarak belirtilmiş(erkeklerde).buna istinaden idare mahkemesine dava açtım ve kazandım.belediye mahkeme kararına göre ilk atamadan 8 ay sonra atamamı yaptı.şimdi benim soracağım geriye dönük maaşlarımı almak için dava(veya maddi manevi tazminat davası)açsam kazanabilirmiyim.dava şu an danıştayda sürüyor ve tazminat davasını dava bittikten ne kadar sürede açabilirim.cevaplarınızı bekliyorum.şimdiden teşekkürler.
Cevap: maddi manevi tazminat davaları
Maddi-manevi tazminat davasını iptal kararından sonra açabilirsiniz, zaten anladığım kadarıyla iptal de edilmiş. Maaş farklarınızı kanuni faiziyle istemeniz uygun olacaktır.
Tam yargı davası açacaksınız.Ama bekleyin karar danıştayda kesinleşsin karar kesinleştikten 1 yıl sonrasına kadar talep edebilirsiniz.yasal faizi ve haklarınız ile ilgili olarak
Dostum benimde aynı kadrodan biraz benzer bir sıkıntım var.bizim dava danıstayda suan...
yanıtlarınız için teşekkür ederim
8 aylık bi gecikme oldu. dava açtığıma değermi dersiniz alacağım para.malum avukatlık masrafları filan olacak.üstelik çalıştığım kuruma belediyeye açıcam davayı.buna değermi sizce.
Cevap: Maddi manevi tazminat davaları
merhaba, maddi ve manevi tazminat davaları ile ilgili bir sorum var benim de yardımcı olursanız sevinirim
yurtdışından mezun oldum yükseköğretim kurumu denklik belgemi yanlış düzenlemesi neticesinde öğretmen atamalrına başvuramadım. dava açtım kazandım denklik belgemi yeniden düzenlediler. ve iki yıl aradan sonra atamam gerçekleşti. iki yıl kayıp olan zamanım için maddi ve manevi tazminat davası açtım bölge idare mahkemesinde red edildi. gerekçe de denklik belgem yeniden düzenlendikten sonra bir sınava daha girmem. bu sınava girmek için yök'ün denklik belgemi hatasız düzenlemesi gerekliydi. emsal karar arıyorum yardımcı olursanız memnun olurum