Müdür suç işledi ama ben açığa alındım?
Arkadaşlar çalıştığım kurum olan ptt'de müdür veya şefin kendi sicili ile bilgisayar üzerinden verdiği onayı olmaksızın bazı tipteki havaleler ödenemiyor. bu ödemeleri müdür veya şef gişe açamadığı için onların onayına müteakip biz memurlar yapıyoruz. ben de son 2 ayda bu tip ödemeler yapmışım. ama bunlardan 10 tanesi sorunlu. yani 10 tane ödeme yanlış kişiye yapılmış. aynı isim soyisimde ama paranın gerçek alıcısı değillermiş. bu, yapılan soruşturmada ortaya çıktı ve beni görevden 3 ay süreyle uzaklaştırdılar.şimdi sonuç olarak bu tip havaleler kontrol görevlisi denilen müdür veya şefin sistem üzerinden vereceği onay olmaksızın ödemesi mümkün olmayan havalelerdir. e onlar alıcıların bilgilerini belgelerini alıp kontrol etmiş ki onay vermiş. sonra ben de memur olarak 2. kez kontrol etmişim ve onay verilen havaleyi ödemişim. ama bu kişilerin aynı isim soyisimde olan fakat gerçek alıcı olmayan kişiler oldukları ortaya çıkınca müfettiş bu belgelere imza atanlarla görüşmüş. 10'u da ben almadım parayı diyor.bunun üzerine bana ''bu işlemleri siz yaptınız ,zimmetinize geçirdiniz paraları' yazılı görevden uzaklaştıma konulu tebligat yaptılar. burada benim suçum ne allah aşkına? müdür kontrol etmiş, olumlu bulmuş ki onay vermiş parası ödensin diye. ben de memur olarak ödüyorum müdürün sistem üzerinden onay verdiği havaleye ama ben açığa alınıyorum, o müdür ve şef hala görevinin başında.. ne yapmalıyım? cidden bu kadar kolay mı birini suçlamak?
Cevap: Müdür suç işledi ama ben açığa alındım?
evet arkadaşlar yok mu yorum getirecek veya cevaplayacak.