Aidat yüzünden icra takibi
Sahibi olduğun ve 3 yıldır uğramadığım yazlığımın site yönetimi, civardaki 3-4 siteyle birleşip yeni bir site altında toplanmışlar. Hiç bir haberim olmamasına ve bildirim almama rağmen, 4 gün önce elime bu sitenin aidatını ödemediğime dair icra takibi geldi. Aidat, faiz, ceza ve velaket ücreti talep ediyorlar. İcra mahkemesine itiraz dilekçesiyle başvuruda bulundum. Aidat ile gerekli velaket ücretini ödedim. Site yönetimi beni mahkemeye vericeğini ve ceza ile faizi de ödememi talep ediyor. Bu konuda sizce ne yapabilirim ?
Cevap: Aidat yüzünden icra takibi
Diğer sitelerle birleşmeyi anlayamadım ama zaten sizin kendi sitenizin aidatı yok mu? sizin ödemediğiniz aidatın konusu nedir?
Cevap: Aidat yüzünden icra takibi
Benimde pek bir bilgim yok. Bana söylenen kooperatifi üye olurken, varolan site (konutlar natamam vaziyetteyken, inşaa sahasının güveni için buna bir itirazım yok) diğer sitelerle birleştiği (büyük bir alandı yandaki yerleşimlerde başka çeşit çeşit kooperatiflere aitti, bunlar birleşip site kurmuş), eski site yöneticisi arkadaşım olduğundan telefon ile bana haber verip bildiriyordu ve bende ödüyordum. İcra takibinden sonra telefonla konuştuğum Avukat, bana sitelerin birleştiğini söyledi. Hiç bir tebligat ve ya bilgim olmadan direkt icra takibinin eve gelmesi biraz saçma değil mi ? Aidatı ödemem gerektiğini kabul ödüyorum, ki ödedim vekalet ücretini bile ödedim fakat ceza ve faizi ödemek bana saçma geliyor.