Aidat ödenmedi - evden çıkış yok
ev sahibi ile kira kontrati sözlesmesi karsilikli fesh edildi. kiraci olarak tasinmak icin nakliye organize edildi - güvenlikli site iceresinde bulunan daire tasinmaya hazir olundugu gün apartman müdürü tarafindan güvenlige de haber vererek engellendi.
200 TL aidat borcu oldugu icin apartman müdürü kendine verilen kat mülkiyeti hakkina dayanarak benim kiraci oldugum daireden tasinmami güvenlik elemanlari dahilinde engelledi ve tasinamadim. Cagirmis oldugum genc polis memurlari bu konuyu karsilikli cözünüz diyerek gittiler.
Suc duyurusunda bulunmak istiyorum, apartman müdürünün yapmis oldugu evden esya cikmiyacak cünkü aidat ödenmedi hakki dogrumudur - böyle bir kanuni hakki varmidir ?
Cevap: Aidat ödenmedi - evden çıkış yok
Yöneticinin böyle bir uygulama yapmaya hakkı yoktur. Aidat borcunun tahsil edilmesi için yasal yöntemler vardır ancak yapılan hareket bir zorbalıktır. Bunun için suç duyurusuna gerek yok. Çünkü bahsettiğiniz borç 200-TL. Ödeyemeyecek kadar sıkıntı içindeyseniz durumu emniyete bildirin ve gereğini yapmasını isteyin.
konu 200 TL degil, yönetici kendinde nasil böyle bir hak buluyor ve benim kendi evimden özel esyalarimi alamama yasak koyuyor ? Eminiyete haber verildi ve iki 20 yaslarinda gelen tecrübesi olmayan polis memurlari olaya baka kaldilar ve sonra gittiler ve ben organize etmis oldugum nakliye ve elemanlari tekrar göndermem oldu .... ben bu konunun hukuksal acidan aciklamasini rica ediyorum cünkü pesini birakmiyacagim
Yasal işlem başlatmak istiyorsanız önce emniyete haber vereceksiniz, gelen ekipten durum ile ilgili tutanak talep edeceksiniz ve bu belge ile C. Savcılığında işleminiz başlayacak.
Apartman yöneticisi kendisinin böyle bir hakki oldugunu yoksa aidati kendi cebinden ödemek zorunda kaldigi icin özel esyalarimi hapis hakki oldugunu savunuyor ve bana kat mülkiyet kanunun ona verdigi haktan bahsediyor. Neticede nakliyat sirketi tekrar bos döndü 300 TL hazirlik parasi talep ettiler ve tekrar gelmeleri durumunda ayni mevlanin tekrar ödenecegini istiyorlar - bu zararimi kim karsiliyacak ? Suc duyurusu apartman yöneticinin nasil bir ceza almasini saglayabilir ?
Daha önce de belirttim. Ne KMK ne de başka bir kanun, bu şekilde bir alıkoyma yetksini yöneticiye vermez. Aidatların yasal yollardan ne şekilde tahsil edileceği bellidir. Yöneticinin maruz kalacağı yaptırıma savcılık karar verir. Bulunduğunuz yerdeki kolluk kuvvetine (emniyet ya da jandarma) durumu bildirin. Önemli olan, tutulacak tutanakta detaylı bilgiler olmasıdır.