Merhaba
ısten ayrılmak ıstıyorum ve tazmınatımı yakmak ıstemıyorum.Hangı sartlarda tazmınatımı alabılırım?Almak ıcın neler yapmalıyım?3,5 yıllık tazmınatım net maas uzerındenmı yoksa brut uzerındenmı hesaplanır?
Tesekkurler sımdıden
Printable View
Merhaba
ısten ayrılmak ıstıyorum ve tazmınatımı yakmak ıstemıyorum.Hangı sartlarda tazmınatımı alabılırım?Almak ıcın neler yapmalıyım?3,5 yıllık tazmınatım net maas uzerındenmı yoksa brut uzerındenmı hesaplanır?
Tesekkurler sımdıden
brüt üzerinden alırsın
kendi isteğinle çıkarsan tazminat alamazsın ancak haklı nedenle ayrılırsan tazminat alabilirsin
bence internetten kıdem tazminatı alabilme şartları ile ilgili bir iki makale okursan çözümü bulursun yoksa çok uzun
işçi haklı nedenle ayrılma diyede bakabilirsin
alacagım tazmınat hangı ısım altında acaba?
ısveren tarafından ısıne son verılmesı halındede kıdem tazmınatı alınabılır dımı?bırde ısveren tarafından ıhbar tazmınatı verılmesı ıcın ısten atılması gerek dogrumu?
4857 sayılı iş kanunun 24 ve 25. maddeleri işveren ve çalışan için haklı fesih sayılabilecek nedenleri belirtmektedir.
İşverenin haklı nedenle feshini düzenleyen 25.maddenin II maddesine giren sebeplerle sözleşmeniz feshedilirse tazminat ödenmesi gerekmez.
tesekkur eederımm