Boşanma sonrası velayet anneye verilmişse buna rağmen baba çocuğu psikolojik tedaviye gönderebilir mi?
Merhaba.Boşanma gerçekleşmişse ve velayet anneye verilmişse , baba daha sonradan çocuğun psikolojisinin bozuk olması nedeniyle anne istememesine rağmen çocuğu tedavi ettirme hakkına sahipmidir.Cevaplarsanız , kararrneği verebilirseniz sevinirim.Çok teşekkürler.
Cevap: ACİL! Boşanma sonrası velayet anneye verilmişse buna rağmen baba çocuğu psikolojik tedaviye gönderebilir mi?
Anne çocuğunun tedavi olmasını niçin istemiyor?
Cevap: ACİL! Boşanma sonrası velayet anneye verilmişse buna rağmen baba çocuğu psikolojik tedaviye gönderebilir mi?
İlginiz için teşekkürler.Babayla husumeti sebebiyle çocuğun tedavisini babanın yaptırmasına rıza göstermiyor.Bir de çocuğun tedavi görmesine gerek bir hal görmüyor.Çocuğun menfaatinin velayet ilişkisinde ön planda olduğu ve velayet kurumunun da amacının aslında bu olduğu dikkate alındığında aslında yapılabilmesi lazım diye düşünüyorum ama herhangi bir dayanağı yok.Velayeti alamayan ebeveyinin çocuk üzerindeki hakları ile ilgili bir kaynakta bulamadım.o yüzden anne rıza göstermese dahi velayeti alamayan baba tedaviyi ne şekilde sağlar,velayetin değiştirilmesi yoluna mı gider,bu konularda bir kanaate ulaşamadım