Tahliye kararı çıktı şimdi ne yapmalıyım?
evi boşaltmakta direnen kiracım hakkında açtığım tahliye davası bugün lehimize sonuçlandı. ancak kararın yazılması ve tebliği gibi konularda bilmediğim bazı hususlar var. Kararın 1 hafta içerisinde yazılacağını öngörüyorum. bu aşamadan sonra tebligatı ben mi yapıcam? kaç gün içinde tebligat yapmam lazım? tebliğ edildikten sonra kaç gün içerisinde evi boşaltması gerekir? tebligat adresinde bulunmazsa yani ev de değilse ne olur? verilen sürede boşaltmazsa icra takibini kaç gün içinde başlatmalıyım ve bu takip kaç gün sürer?temyize başvurursa icra takibi ertelenirmi?
şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim...
Cevap: Tahliye kararı çıktı şimdi ne yapmalıyım?
gerekçeli karar 1-3 hafta içerisinde yazılıyor genelde.
davalı duruşmaya geldi mi, tahliye kararı yüzüne okundu mu?
eğer yüzüne okunduysa tebligata gerek yok.
eğer yüzüne okunmadıysa, gerekçeli karar davalının ikametgahına gönderilmeli.
daha sonrasında gerekçeli kararı icra müdürlüğü'ne götürerek, icra memuruyla birlikte mecura giderek icra emrini bırakabilirsiniz.
10-15 gün sonrasında ise haciz için eve gidebilirsiniz.
(diğer arkadaşlar için, lütfen gelişmeleri buraya yazınız)
kac duruşmada karar cıktı acaba??? benim de başımda ay nı der var ilk duruşmam 28.07.2010 da. İlk duruşmada tahliye kararı verir mi acaba hakim??? herşey tamsa
ilk duruşmada tahliye kararı çıktı. buna sebep de muhtemelen davalı tarafın duruşmaya katılmamasıydı. bunun yanında dava dosyasında eksik bir şey de yoktu diye düşünüyorum. zamanında çekilen ihtarname,sözleşme,zamanında açılan dava her şey tamdı. umarın sizde en kısa zamanda kurtulursunuz...
anladığım kadarıyla davalı duruşmaya gelmediği için adrese tebligat yapılacak. peki bunu ben mi yapıcam yoksa mahkememi? benim tekrar mahkemeye gidip gelişmeleri takip etmeme gerek var mı?
bende de bunların hepsi tamdı ama hakim tahliyesine demedi. bilir kişi dosyayı incelesin dedi ve davayı tam 2 ay sonraya attı :( dosyada artı olarak suyun 2 aydır kesik olduğu ve ayrıca aidatları da ödemediğine dair apartman yöneticisinden alınmış dilekce vardı... Artık adalete hiç mi hic güvenim kalmadı. ayrıca icraya verdim onun günü yaklaşıyo ondan da sonuc alamaz sam kendim eşyaları dışarıya cıkartıp sonuclarına katlanacağım. Zaten o beni mahkemeye verirse o görsün adalet sistemini zaten vazgececektir.
Alıntı:
porikli rumuzlu üyeden alıntı
ilk duruşmada tahliye kararı çıktı. buna sebep de muhtemelen davalı tarafın duruşmaya katılmamasıydı. bunun yanında dava dosyasında eksik bir şey de yoktu diye düşünüyorum. zamanında çekilen ihtarname,sözleşme,zamanında açılan dava her şey tamdı. umarın sizde en kısa zamanda kurtulursunuz...
anladığım kadarıyla davalı duruşmaya gelmediği için adrese tebligat yapılacak. peki bunu ben mi yapıcam yoksa mahkememi? benim tekrar mahkemeye gidip gelişmeleri takip etmeme gerek var mı?
davacının mahkemeye gidip kararı (ilamı) harç ödemeden alması mümkündür.
ancak icra takibine devam edebilmek için, karar (ilam) harcını ödemeniz gerekmektedir.
vekalet vererek sizin yerinize başkasına da takip ettirebilirsiniz.
harcı bu aşamada ödememek için, kararı almadan önce kiracınızı bir yoklayın.
bazısı tahliye kararı mahkemeden çıkınca mecuru boşaltıyor.
ayrıca:
karar harcının yatırılmamış olması ilamın takibe konulmasını artık engellemiyor.
http://www.hukukihaber.net/bakiye-ha...aber,5515.html
http://www.alomaliye.com/2010/6009_s...isi_kanunu.htm
MADDE 18- 2/7/1964 tarihli ve 492 sayılı Harçlar Kanununun 28 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“a) Karar ve ilam harcı,
Karar ve ilam harçlarının dörtte biri peşin, geri kalanı kararın verilmesinden itibaren iki ay içinde ödenir. Şu kadar ki, ölüm ve cismani zarar sebebiyle açılan maddi ve manevi tazminat davalarında peşin alınan harcın oranı yirmide bir olarak uygulanır.
Bakiye karar ve ilam harcının ödenmemiş olması, hükmün tebliğe çıkarılmasına, takibe konulmasına ve kanun yollarına başvurulmasına engel teşkil etmez.”