Maaşım düzensiz ödeniyor istifa edersem haklarımı talep edebilirmiyim ?
Merhabalar
1 yıldır ( 1 yılımı yeni doldurdum ) özel bir şirkette çalışıyorum. İşe girdiğim tarihten itibaren maaşım düzensiz ödeniyor. Sözleşmeme göre ( noter onaylı ) her ayın en geç 10. günü maaşımın ödenmesi gerekiyor ancak şirkette ben dahil hepimizin maaşları 2 parça halinde yatıyor ve bunların bile tarihi belirsiz. Örneğin bugün temmuz 26sı olmasına rağmen ben hala haziran maaşımın 2. yarısını alabilmiş değilim. Kendi isteğimle işten ayrıldığım takdirde tazminat hakkım var mıdır? Var ise talep ettiğim halde alamama gibi bir ihtimal var mıdır? Patronlarımızdan biri hukuk mezunu olduğu için tüm haklarımı talep ederken bunları iş kanunundaki maddelere dayandırmak isterim.
Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
Cevap: maaşım düzensiz ödeniyor istifa edersem haklarımı talep edebilirmiyim ?
Evet, düzensiz ödemeler ve halen de ücret alacağınız olduğu için iş akdinizi haklı nedenle feshedebilirsiniz.
1 yılınızı henüz doldurduğunuz için 1 aylık ücretinizden belki gün olarak biraz daha fazla tutan bir kıdem tazminatına hak kazanırsınız.
Bu tazminat son giydirilmiş brüt ücretiniz üzerinden ödenmek durumunda. Giydirilmiş brüt ücrete, size yapılan devamlılık arz eden yardımlar, ödemeler, yemek yardımı, yol yardımı türünde gelirler de girer.
Fesih ihtarnamesine İş K.'ndaki maddeleri yazma zorunluluğunuz yok. Hatta ne kadar kapsamlı ve detaya girmeden yazarsanız o kadar menfaatinize olur.
çok teşekkür ederim yanıtınız için.. ben ihtarnamede belirtmem gerekir sanıyordum. Bunu duyduğuma daha çok sevindim şimdi :) ..peki tazminatımı veya haklarımı talep ediyorum gibi bir cümle yazmam gerekirmi ?
Baş harflerini yazın oldu olacak :)