Mediamarket garanti servisi
Değerli forum arkadaşları kısaca sorunumu izah edeyim.15.06.2010 tarihinde mediamarket garanti servisine hp marka dizüstü bilgisayarımı teslim ettim.Garantinin ankaradaki servise geldiğinde garanti sürecinin başladığını öğrendim ve hp servisini aradığımda 01.07.2010 tarihinde ürün kaydının oluşturulduğunu iletti.Yarın normalde 30 iş günüm doluyor fakat hp servisinin kaydı iki hafta sonra alması canımı acayip sıktı.Burdaki maduriyetimde kimi suçlamam gerekir hangi tarih beni bağlar ne yapmam gerekir yasal haklarım bu durumda nedir?Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden Çoook teşekkür ettim.SAYGILAR...
Cevap: Mediamarket garanti servisi
medimarka verdiğiniz tarihten sonra geçerlidir mediamarkın servise ne zaman gönderdiği sizi alakadar etmez o onların bileceği iş isterse hiç göndermesin isterse hemen göstersin siz mediaya verdiğiniz tarihten sonra 30 iş günü geçerlidir cumartesi günleri bu 30 iş gününe dahildir bunuda unutmayın .) mediamarkla konusun eğer kabul etmezse mediamarktan sizin servise gönderdiğiniz gidiş tarihinin belgesini alın sonra sizin servise verdiğiniz belge ve mediamarkn gönderdiği belgeyle birlikte hakem heyetine gidin
Ömer bey maalesef öyle değilmiş hp servisine ulaşmasından itibaren iş günü işlemeye başlıyormuş,ve sakına mediamarkt vs aracı tutarak garantiye göndermeyin gönderirsenizde arayarak takip edin derim.Artık para iadesi bekliyorum hp bakalım bunun için kaç ay beklicem!!!İlginizden ötürü teşekkürler.
Bu işin malesef i yok, siz ürünü MM almışsınız. İster tamir ederler, ister çöpe atarlar sizi hiç mi hiç ilgilendirmez,lakin 30 iş günü (35 takvim günü) dolduğu an, ihtarı çeker,tüketici mahkemesine verir,davayı kazanıp, fatura tutarını yasal faiziyle alırsınız.
Yapıcağınız işlem, 30 iş günü dolunca,noter den ihtar çekin,ihtarı mümkünse avukat a yazdırın.Daha sonra belirtilen sürede ödeme olmazsa, tüketici mahkemesine dava açın.
Eve bu işin malesefi yok . öle şey mantıkende olmaz siz ürünü media ya vericeksiniz media 29.gün gönderdi diyelim servise ne olcak ben 30. iş günü geldiğimde bana ürünü dün gönderdik 30 iş günü dünden itibaren başladı mı diyecek