Apartman Yöneticiliğini Bırakma Yada İstifa Etmek
Merhabalar 3 senedir bina yönetici olarak görev yapmaktayım apartmanımızda 16 daire bulunmakta. 3 sene içerisinde 3 kere yönetici seçimi için toplantı yaptım ama kimse yöneticiliği almak istemedi ve bugünlere geldik. Biz evimizi satılığa çıkarmıştık ve satıldı. yakın zamanda taşınacağız. şu anda binada kat maliklerin 1/2 kısmı tatilde oldukları için burada değiller. Karar defterine yönetici YARDIMCISI da seçmiştik. şimdi ben ne yapabilirsem yöneticiliği bırakabilirim, istifa edebilirim yada yönetici yardımcısına devredebilirim. Başka bir yere taşındıktan sonra burası ile ilgili ne benim nede kimsenin başının ağrımasını istemem..!
Bilgi ve yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Cevap: Apartman Yöneticiliğini Bırakma Yada istifa etmek
Yardımcınız da olduğuna göre yönetim kurulunuz var demektir. Bu durumda yönetim kurulu olarak toplantı yapın ve bu toplantıda istifa dilekçenizi verin, kurulun bu istifayı kabulünü müteakip varsa yedek üyeyi yönetim kuruluna atayın. Ancak tüm bunları mutlaka karar defterine yazın. Olağanüstü genel kurul toplanmasına ihtiyaç yok.
16 dairelik apartmanda karar yeter sayı 9 sayıyı bulamazsam yinede yönetim kurul toplantımızı yapıp istifamı verip yedek üyeyi yönetici olarak karar defterine yazıp daire sakinlerine imzalatsam 16 dairede 9 çogunluğu bulamasamda kanunen kabul olurmu _?
Yedek üyeler, istifa vb. görevden ayrılmalar için seçilir, genel kurulda alınan bu karar zaten size görev değişim yetkisini verir. Bunun için toplantı yapmaya veya imza toplamaya gerek yok. Karar defterine, yönetim kurulu toplantısının ne amaçla yapıldığı ve ne karar alındığı bilgilerini detaylı olarak yazın ve o sayfanın bir fotokopisini alın. Olağanüstü genel kurul, yönetim veya denetim kurulunun toptan istifası durumunda toplanır.
Gezgin_06 çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
kolay gelsin iyi çalışmalar dilerim.
saygılarımla.