Ev sahibi beni evden cıkarmak istiyor
merhabalar
benim sorunum ev sahibi beni evden cıkarmak istiyor ve 1 yıllık sözleşmemiz var beni cıkrama sebebi ise 2 katlı müstakil bir ev dış cebheye boya ve dokulen sıvaların yenılenmesi. pazar gunu saat 18:00 sularında arka cebheye gecip boya yapmak istediler bende dışarı cıkıcagımı belirttim daha once erken gelin yapın dedım arka cebheye geciş yok sadece benım evimin içinden gecip arka tarafa ulaşabilirler yada bir sonraki mahalleye gecip boş arsadan girebilirler ve ev sahibiyle münakaşamız oldu bizim evimiz girerler cıkarlar ve hakaretler laflar soylediler ve bir gun sonrada kapımın onune gelip hakaret dolu laflarla evden cıkın diye söylediler. ve polis geldi polis sordugunda sözleşmen var mı diye bende sözleşmemin olduğunu söyledim ve bizim yapabilceğimiz konu degıl deyıp gittiler bazı yerleri araştırdım hakkımın cok oldugunu öğrendim ama ben kalmak istemiyorum evden cıkmak için belli bi masrafımın ödenmesini söyledim yani 2000 tl masrafım olucak onu ödeyin cıkayım dedım ve anlaştık bana 2000 tl masrafımı ödüceklerini söylediler yarın yada öbürkü gün notere gidip evinden benı cıkardıgı için 2000 tl masrafını ödediğine dair noterde kağıt imazlıcaz. kira sözleşmesinin fesh edilmesi için neler yada nasıl bir belge imzalatmam gerek ve evden ayrıldıgıma dair borcu yoktur ve evde herhangi bir masraf olmadına dair nasıl bir belge hazırlamam lazım bana dilekçe ile ilgili bir kaç örnek gösterebilirmisiniz.
NOT: Eve taşınalı 2 ay oldu
Cevap: Ev sahibi beni evden cıkarmak istiyor
Alıntı:
bazı yerleri araştırdım hakkımın cok oldugunu öğrendim
İyi araştırmışsınız hakkınız baya çoktur.
Bence 2000 lirayla bırakmayın. en az 4-5 bin lira almadan evden çıkmayın.
hatta bu parayı da alıp evden çıkmayın, sizi mahkemeye verip uğraşsın aylarca.
Ne enteresan bir öneri.Burada haksızlık yok ki.Ev sahibi istenilen parayı verecem demiş.Ayrıca bu parayı alıpta evden çıkmayın önerisi valla yakıtsız korkudan aya çıkanlar olduğundan haberin yok herhalde.Kardeşim ev sahibinden borcun olmadığına dair,evde herhangi bir kırık dökük olmadığına dair noterden imzalı belge alın,zaten oturma niyetiniz olmadığını belirtmişsiniz,yeni evinizi tutup taşının.
Alıntı:
carsambalıfaruk rumuzlu üyeden alıntı
Ne enteresan bir öneri.Burada haksızlık yok ki.Ev sahibi istenilen parayı verecem demiş.Ayrıca bu parayı alıpta evden çıkmayın önerisi valla yakıtsız korkudan aya çıkanlar olduğundan haberin yok herhalde.Kardeşim ev sahibinden borcun olmadığına dair,evde herhangi bir kırık dökük olmadığına dair noterden imzalı belge alın,zaten oturma niyetiniz olmadığını belirtmişsiniz,yeni evinizi tutup taşının.
ev sahibinin parayı vermeyi kabul etmesi haksızlık olmadığı anlamına gelmez.
hiçbir evsahibi, daha 2 ay önce kiracı aldıktan sonra, bir süre kiraya verememeden dolayı yaşayacağı kayba ek olarak
2000 lira vermeyi kabul etmez. burada anlatılmamış olan kim bilir hangi olaylar var ki, ev sahibi ayak bastı parası gibi 2 bin lira vermeyi kabul etmiş.
Alıntı:
plutos1 rumuzlu üyeden alıntı
ev sahibinin parayı vermeyi kabul etmesi haksızlık olmadığı anlamına gelmez.
hiçbir evsahibi, daha 2 ay önce kiracı aldıktan sonra, bir süre kiraya verememeden dolayı yaşayacağı kayba ek olarak
2000 lira vermeyi kabul etmez. burada anlatılmamış olan kim bilir hangi olaylar var ki, ev sahibi ayak bastı parası gibi 2 bin lira vermeyi kabul etmiş.
İletinin sahibi zaten oturmak istemiyor evde.Yeni eve geçme gideri olarak 2000 tl demiş ve ev sahibi kabul etmiş.Sizin tavsiyeniz şu kadar para alın sonrada mahkemede uğraştırın.Belki ev sahibi mülkü satmayı düşünüyordur.Var sayalım ev sahibinden kaynaklanan bir sorun var.Kiracı olarak evde yaşayan arkadaş bu sürtüşmeden rahatsızlık duymuş ki razı olmuş.Hukuki.net sitesinde çok büyük oranda mağdur veya davasında haklı olanlar arayışta bulunuyor kanaatimce.Arkadaşın durumunda ev sahibinin bu şartlarda tahliye ettirebilme şansı yokken karşılıklı anlaşma ile tahliye olacak gözüküyor.Parayı kabul ettiğine göre geriye ev sahibinden borcum yoktur ve evde zarar yok yazılı belge almak.
Alıntı:
Sizin tavsiyeniz şu kadar para alın sonrada mahkemede uğraştırın.
Soru soran arkadaş, "araştırdım pek çok hakkım var" demiş.
Bu öneriyi yaparken ironi yapıyordum.
Alıntı:
İletinin sahibi zaten oturmak istemiyor evde.Yeni eve geçme gideri olarak 2000 tl demiş ve ev sahibi kabul etmiş.Sizin tavsiyeniz şu kadar para alın sonrada mahkemede uğraştırın.Belki ev sahibi mülkü satmayı düşünüyordur.Var sayalım ev sahibinden kaynaklanan bir sorun var.Kiracı olarak evde yaşayan arkadaş bu sürtüşmeden rahatsızlık duymuş ki razı olmuş.Hukuki.net sitesinde çok büyük oranda mağdur veya davasında haklı olanlar arayışta bulunuyor kanaatimce.Arkadaşın durumunda ev sahibinin bu şartlarda tahliye ettirebilme şansı yokken karşılıklı anlaşma ile tahliye olacak gözüküyor.Parayı kabul ettiğine göre geriye ev sahibinden borcum yoktur ve evde zarar yok yazılı belge almak.
evet bende yazılı belge için sordum yani o belge önüme geldiğinde ne gibi kelimeler yazıcak onu gormek için örnek belge olarak gormek istedim yani neler yazıcak o belgede ilk kez kirada oturuyorum ve ilk kez sözleşme yaptım.
Örnek dilekçe örneği bilgim yok.Arzuhalciye burda yazdığınızı anlatırsanız faydalı olur.Belki sorunuza buradan yardım gelir.Mesela 05.05.2010 tarihinde eve taşındım.Ev sahibi tadilat dolayısı ile evi boşaltmamı istedi.Karşılıklı olarak anlaştık.Kiracı eve zarar vermemiştir ve kira borcu yoktur.Bu şekilde olabilir.Güvensizlik var ise ev sahibine karşı sorununuz noter yolu ile halledilir.Para aldığınıza dair notere gideceksiniz zaten,3,4 satırlık olay.Noter olsa sağlıklı olur.Noter olayını farklı imza atma olayına karşı diyorum.Az bir olasılık olsa bile.Ev sahibinin niyetini bilemeyiz ama 2000 tl verecem demesi garip geldi.Hayırlısı olur inşallah.Kolay gelsin.