Çatıya çanak anten takmak için izin almak gerekir mi?
merhaba,
20 dairelik bir apartmanda kiracıyım. Dairem konumu itibariyle görmediği için balkona dijitürk anteni koyamıyorum, mecburen çatıya takmak zorundayım. Ancak yönetici, apartman sakinlerinin çatıya çanak anten konulmasına karşı olduğu gerekçesiyle (çatıya zarar verirmişiz!) çatının anahtarını vermiyor. Buna karşın çatıda zaten 2 adet bireysel çanak anten mevcut. Yöneticinin buna cevabı ise onlar yönetim kurulmadan önce taktırmış, bu arada anten takılmamasına dair herhangi bir karar falan da mevcut değil.
Durum bu şekilde; sizlere sormak istediğim ise çatının kilidini kırıp anteni taktırdıktan sonra kilidi yenileyerek yöneticiye teslim etmeyi düşünüyorum, bu durumda aleyhime karşı dava açılma hakkı doğar mı?
Ya da nasıl hareket etmeliyim.. 3 aydır mağdurum ve uzun süre daha beklemek istemiyorum.
teşekkürler..
Cevap: Çatıya çanak anten takmak için izin almak gerekir mi?
Çatı ortak kullanım alanı olup, bu alanların ne şekilde kullanılacağına kat malikleri genel kurulunda karar verilir ve yöneticiler tarafından bu karar uygulanır. Yöneticiler, alınan kararların aksine hareket edemez. Eğer karar yoksa, yapılacak ilk genel kurul toplantısında kararı verilmeli ve bu şekliyle uygulanmalıdır. Karar alınıncaya kadar çanak anten kurmayın ve kilit değiştirmeyin. Bu hareket sizi sıkıntıya sokar. Genelde çatı alanlarında çanak anten kurulumu yasaklanır, sadece merkezi tv sistemine müsaade edilir.
Teknolojinin getirdiği kolaylıklardan faydalanmak herkesin hakkıdır. Çatıya zarar verilmeyecek şekilde anten kurulabilir. Bunun aksine yönetim kurulu kararı aleyhine dava açılabilir.
Çatıda 20 tane çanak antenmi olsun?
Merkezi sistem anten olmalı.
Çatı ortak alandır.
İsteyen istediğini yapamaz.
Ortak alanlarda yapılacak bir işlem için, Genel kurulda tüm kat maliklerinin oy birliği ile karar vermesi gerekir.