Müteahhit anlaşmaya aykırı kaçak kat çıktı
merhaba ;
biz 2003 yılında istanbulda bulunan arsamızı noterde anlaşarak müteahhite verdik.noterde imzalanan anlaşmada evin teslim tarihinden tutun da kaç katlı olacağına kadar ,hangi kattaki dairelerin bizim olacağına kadar herşey var.evimiz 2 yıl önce bitti.ancak gördük ki müteahhit evi yanca yaklaşık 1 metre daha geniş yapmış ve kaçak 1 de kat çıkmış.anlaşmamızda olanın dışında kendi inisiyatifiyle yasalara aykırı bir bina yapmış.şimdi o bina iskana ve imara aykırı dolayısıyla ben de iskanı ve tapuyu alamıyorum.müteahhit de haklıymış gibi iskanlı olacak diye anlaşmadık diyor ve bizden 2 yıldır kat irtifakı diye imza istiyor.ben de inatla ona imza vermiyorum.ancak arsa benim olmasına karşın bu müteahhit evin alt katını çok ünlü bir süpermarkete satmış.hatta birsürü daireyi de hemen satıvermiş.sorum şu;
1.. bu evin iskanını ve tapusunu almak mümkün mü?
2.. bu ev kanuna aykırı ise müteahhit evleri nasıl satıyor?
3.. evleri üzerime bu halde alıp müteahhite kat irtifakı imzasını versem ne olur?
4.. hiç müteahhite kat irtifakı imzası vermeden daireleri satmam mümkün mü?
cevap verirseniz mutlu olurum..çaresiz kaldım
Cevap: müteahhit anlaşmaya aykırı kaçak kat çıktı.
arkadaşlar bilgisi olanlar cevaplarsa memnun olurum...
ne garip forum bu,,burada herkes okuyor mu sadece?1 tane iş bilen yada yönetici yok mu cevap yazan?yoksa ne işe yarar bu forum anlamadım.
Anlaşmanızda iskan şartı yok ise iskan almaz müteahhit, çünkü oda ekstra bi masraftır,iskan alabilmeniz için projeniz ile uygulama birebir doğru olmalıdır,kat irtifakı kurulmadan resmi daire satışı yapılamaz.yanlız kat karşılığı anlaşması sırasında eger vekaletname vermişsinizdir ve eger adıma kat irtifakı kurabilri daire satışı yapabilir dediyseniz daireleri resmi yoldan satmıştır,inşaatınızın seviyesini biliyormusunuz ? Yapı denetim şirketi iş bitirma aldımı ? Size tavsiyem bağlı bulundugunuz belediyenin yapı kontrol birimine gidiniz ve şikayet ediniz eger iş bitirme almadıysa ruhsatınızın süresi zaten 5 yıldır yani şuan iptal olmuştur.
Cevap: Müteahhit anlaşmaya aykırı kaçak kat çıktı
nilay hanım anladım iskan şartı yok ama iskanı zaten alamıyoruz,imara aykırı yapmış müteahhit.bizden imza istiyor kat irtifakı için ben de imza vermiyorum.buna rağmen kendi dairelerini satmış.nasıl olduysa.şimdi ben ona imza versem arsadaki hakkım %100 den %3e düşecek.ev kaçak görünüyor imara aykırı olduğu için.ben de bundan satarak kurtulmak istiyorum.kat irtifakı için imza verirsem bu sefer de belediye bu ev kaçak deyip yıkarsa arsa da elden gitmiş olmaz mı?bu sebeple önce evi satıp sonra imza vermeyi düşünüyorum.ne dersiniz?