İş yerinden erken tahliye
Merhaba biz bir is yerini kiralayip bir yillik kontrat imzaladik, is yürümedigi icin erken bosaltmak durumundayiz fakat ev sahibi kontrat devam ettigi ve elinde senetler oldugu icin zorluk cikartiyor. Yeni kiraci henüz bulunamadi ve bulunmadigi sürece de bizden kirayi tahsil edecegini söylüyor ayrica depozitoyu da vermeyi kabul etmiyor. Bu durumda hukuksal haklarimiz nedir?lütfen yardim
Cevap: İş yerinden erken tahliye
Dava açarak depozitoyu talep edebilirsiniz.
Elinde senet olduğuna göre yapacak çok bir şey yok. Mülk için yeni kiracı bulunmasına yardım ederseniz yararınıza olur.
Cevap: İş yerini erken tahliye
Cevap icin tesekkürler. Mülk icin yeni kiraci bulma konusunda zaten yardimci oluyorum, cesitli ilanlar verdim. Depozito icin dava actigimiz taktirde sonuclanmasi ne kadar süre alir ve davayi kazanma olasiligimiz ne kadar?
Kiralanan mülkte zarar-ziyan olmadığını fotoğraf/şahit vb. ile kanıtlamanız durumunda çok büyük ihtimalle depozito davasını kazanırsınız. Karşı tarafın avukatına ve inat etme durumuna bağlı olarak dava 4 ay da sürebilir, 1,5 sene de sürebilir.
Bu durumda üstüne soguk su icecegiz cünkü yurt disina gidecegiz. yardimci oldugunuz icin tesekkürler.
Peki depozito bir aylik kira bedeli olarak kabul görülemez mi?
Alıntı:
pocahontas rumuzlu üyeden alıntı
Peki depozito bir aylik kira bedeli olarak kabul görülemez mi?
pratikte ev sahibi-kiracı arasında öyle kabul görülüyor.
ancak mahkeme nezdinde biri diğerine mahsup edilemiyor.
noterden ihtarname ceksek bir faydasi olmaz mi? Ayrica kontrat formalite icabi bir akrabamin üstüne yapildi, ben kefil olarak imza attim ve düzenli olarak banka hesabimdan kirayi ödedim. Ev sahibi sürekli polis cagirip evi bosalttirmakla tehdit ediyor kontrat benim adima olmadigi icin. Ama kefil olarak imza attigim icin benden haberdar olmadigini idda edemez, bu konuda ne yapabilirim? Tehditlerinden sikayetci olsam hakli cikar miyim yoksa kontrat benim adima olmadigi icin zorluk yasar miyim?
her gün tehdit edildigimiz icin burada can ve mal güvenligimiz kalmadi ve ben sikayetci olmayi düsünüyorum.
lütfen yardim! kontratta erken tahliye ile ilgili herhangi bir cezai madde gecmedigi halde, mülk sahibi senetleri kirabilir mi ve ben yine de ev bos kaldigi sürece kiradan sorumlu muyum?