Su tesisatı zararı - Karsı daireden gecen su tesisatım
Merhaba,
Apartmanın 4.ncü katında oturmaktayım. Bir hafta önce kadar, karşı komşumun altında oturan kişi, su sızdırdığı için, karşı komşuya şikayette bulundu. Karşı komşu su sızıntısını bulabilmek için usta çağırdı, yerler kırıldı. Bu vesileyle karşı komşum bütün tesisatını yenilemeye karar verdi. Daireye giren boruyu kestiklerinde, borudan su geldiğini farketmişler. Bana ait olan vanayı kapattıklarında su kesilmiş. Daha sonra biraz daha diplerde bir boru daha farketmişler. Kısacası benim daireye ait boru, ilk olarak karşı komşumun dairesine, oradan da benim daireme giriyor. (Banyolalarımız bitişik, benim ilk su girişim banyo'dan). Karşı komşum, ben senin su girişini dairemde istemiyorum diyerek, su tesisatımın tamirine izin vermiyor. Böyle bir hakkı olabilir mi?
Dairem sigortalı oldugu icin sigorta şirketine haber verdim. Eksper geldi, bu konuyla ilgili bir şey yapamayacaklarını bildirdi. Ben alternatif yollardan taşıyayım, masrafımı ödeyin dedim. Onun da mümkün olmadığını söyledi. Sigorta, alt katta oluşan hasarların tamamını ödeyecek. Benim kanuni olarak haklarım nedir? Su borusunu ben geçirmedim, müteahhit mi hatali bu durumda? Lutfen konu ile ilgili yardımınızı bekliyorum. Yaz ortasında susuz kaldım :)
Cevap: Su tesisatı zararı - Karsı daireden gecen su tesisatım
Yapmanız gereken su sayacından itibaren yeni bir hat çekmek, karşı daireye uğramadan.
Komşunuz haklı olarak kendi dairesinden geçmesini istemiyor.
Yeni hattı çekin. şimdi ve gelecekteki olası sorunlardan kurtulun.