Sahte İmza/imza Sahteliciği
Merhaba Arkadaşlar,
Çalıştığım şirkette müdür, arkadaşlıklarına dayanarak çok samimi olduğu tercümanın ara ara noter olacak belgelere imzasını atmaktaydı. bu olay 2008 sonlarına doğru olmaya başladı. Ardından 2009 itibari ile ben işten ayrıldım ve 7 ay başka yerde çalıştıktan sonra geri aynı firmaya döndüm. Bu imza atma olayının devam ettiğini gördüm. Daha sonra 2-3 ay sonra bunların arası bozuldu. Ve tercüman müdürden olmayan alacağını istemeye başladı verilmeyincede şikayet edeceğini filan söylüyordu savcılığa. Bu olayda 6-7 aylık geçmişe sahipti ve yine bu zaman zarfında da olay tamamen ikisinin arasındaydı. Şimdi onu şikayet ederken bizdende bunlarda yapmıştır gibi şikayetçi olmuş. Ayrıca benden de imzamı tarayıp belgeye yapıştırmıştır filan diye bahsetmiş.
Ben büroda hem bilgisayar işlerine hemde evrak takibi işlerine bakıyorum. Yani kısacası dışarı işlerine. Malumunuzdur ki ne bilgisayardan nede herhangi bir matbaadan ıslak imza çıkartmak mümkün değildir. Ancak bazen tercümanlar imza attıktan sonra tercümanların ismini ve soyismini yazıyorduk. Ayrıca bazen ben, bazen ilgili firma yetkilisi ve bazen de büroda çalışan diğer arkadaşlar belgeleri noter yaptırıyorduk. Üsttede belirttiğim gibi zaten o dönemde 6-7 ay büroda çalışmıyordum.
Bu anlattığım olaylar ışığında, hakkımda herhangi bir suç teşkil eden durum söz konusumudur ?
Yaşım 25 ve bu olaydan ötürü nişanlanmanın eşiğinden döndüm ve yine geleceğimde bu olaya gebe kaldı. Yardımcı olursanız sevinirim çünkü gayet tedirginim.
Cevap: Sahte İmza/imza Sahteliciği
bir gsm şirketinden 2 hat satın almıştım.ancak aldıgım firma benim kimlik bilgilerimle 6 kişiye hat açtırmış.2yıl sonra bu bana ait olmayan 6 hattın 1.800 tl borcu oldugu ve icraya verildiğimi ögrendim.icraya itiraz ettim ardından suc duyusurunda bulundum.ancak sorusturma neticesinde takipsizlik kararı çıktı.bu ne demek? bu işlemin ardından karşı firma bana dava açtı.ne yapmam gerekiyor.bi bilgim yok yardımcı olursanızsevinirim.