Cevap: Tebligat ile ilgili
Mahalle muhtarları tebligat alan şahıslara imza attırıyor o belgeyi mahkeme kanalı ile isteyebilirsiniz.
Davaya katılan taraflar adresleri değiştiğinde bildirmek zorundadır bildirmezlerse Tebligat Kanunu 35 uyarınca bilinen adreslerine yapılan tebliğ ellerine ulaşmasa da geçerli olur. Aynı hüküm avukatlar için de geçerlidir. Baroca bildirilen adrese Tebligat Kanunu 35 uygulanabilir.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Mahalle muhtarları tebligat alan şahıslara imza attırıyor o belgeyi mahkeme kanalı ile isteyebilirsiniz.
Davaya katılan taraflar adresleri değiştiğinde bildirmek zorundadır bildirmezlerse Tebligat Kanunu 35 uyarınca bilinen adreslerine yapılan tebliğ ellerine ulaşmasa da geçerli olur. Aynı hüküm avukatlar için de geçerlidir. Baroca bildirilen adrese Tebligat Kanunu 35 uygulanabilir.
Oguz bey öncelik le teşekkür ederim yanıtınız için;
fakat
Maalesef muhtarlar kendilerine gelen evrakı imza karşılıgı vermiyorlar,
çünkü aradım muhtarı evrak bende yok evrak yoksa teslim almışlardır diyor, postacı ise ben kendi elleirmle muhtara teslim ettim diyor, yani tebligatı olan kişi muhtarlıga gidiyor hiçbir şekilde imza vb... işlem yapmadan zarfını alıyor çekip gidiyor....
21 haziran da gerekçeli karar yazıldı, davacının avukatına aynı gün baronun sisteminde kayıtlı olan adresine APS li olarak tebligat çıkartıldı. 05 temmuzda adliye ye gittigim de, davacı tebligat adresinden taşındıgı için teblig edilememiştir diye dosya ya geri geldi, taşındıgı yeri tespit edip yeni adresine de 08 temmuz da APS ile tebligat yaptık, 22 temmuz da 15 günü doldugu için dün gittim, Hakim tebligat usulsuz demiş kalemdeki şefe
şimdi benim avukatım diyor ki;
ilk olarak 15 gün lük tebligat süresi dolmuş olsa bile hakim kendini garantiye almak için 1 hafta daha bekler, ancak 1 hafta sonra karara şerh koyar
kaldı ki bizim tebligatımız da usulsuz yapılmış durumda, her halukar da biz 1 haftayı daha bekleyelim 27 temmuz da hakim e gider rica ederiz bu şekilde kabul et diye, çünkü kendisini garantiye aldıgı 1 hafta da geçmiş olur böyle ce
BURADA ANLAMADIGIM ŞEY;
YA MADEM HAKİM LER KENDİLERİNİ GARANTİYE ALMAYI DÜŞÜNEREK 15 GÜNLÜK SÜREDEN SONRA BİRDE KENDİLERİ 1 HAFTA KOYUYORLAR
O ZAMAN KANUNDAKİ 15 GÜNÜ KİM TAKIYOR !!!!
OLAN VATANDAŞA YANİ BANA OLUYOR...
konu güncel...
başka fikri olan yokmu acaba?
Hakimlerin kendini güvenceye alma gibi bir sorunları olduğunu sanmıyorum. Temyiz dilekçesi illa direk yargılama yapılan mahkemeye verilmeyebilir, taraflardan biri başka bir yer mahkemesinden de temyiz dilekçesi verebilir. Bu da bir süre daha beklemeyi gerektiriri. 15 günün sonunda mahkeme kesinleşme yaptı diyelim bir kaç gün sonra başka bir adliyeden süresinde verilen temyiz dilekçesinin posta yolu ile geldiğinde ne yapılacak? Bu gibi ihtimalleri göz önüne alarak bir haftadan daha fazla beklemek gerekir kanaatindeyim ben.
Allah(cc) şükürler olsun ki
nihayet 10 yıldır süren sıkıntılarım dün (28/07/2010) itibariyle bitti.
karşı tarafın avukatı ile görüştük
kendisine avukatlık ücretini (davayı kaybettigim icin) ödemeyi ve birikmis nafaka ödeme yapacagımı söyedim, ve dün adliye de buluştuk. Ben kendisine ödemeleri yaptım
oda, temyiz dahil bütün hak ve alacaklarından feragat ediyoruz diye yazdı ve dosyaya koydu.
bugün de şerh düşülmüş gerekçeli karar Nüfus müdürlüğü ne gönderilecek
sanırım yarın da nüfus müdürlüğü ne gidip kimliğimi değiştirebilceğim.
Allah ım sana şükürler olsun.
Darısı sıkıntı çeken arkadaşların başına inşallah.