12 günlük çalışma ve ihbarsız fesih
Selamlar,
Ben 12 gün boyunca bir bilgisayar şirketinde çalıştım.5.gün çalışırken aynı zamanda yüksek lisans yapmaya ilişkin talebim reddedildi bunun üzerine,bu nedenden dolayı sözleşmemi tek taraflı feshettim.Bilgisayar şirketi bana 1 hafta daha çalışmam gerektiğini belirtti.Sonuçta 12 günlük çalışmam var,elimde çıkış belgesi de bulunmakta.2 sorum var:
1-12 günlük çalışma dolayısıyla ücret talep edebilir miyim?
2-Yaptığım ihbarsız fesihten dolayı sorumlu tutulabilir miyim?Çünkü şirket bana 1 hafta daha çalışmam gerektiğini söyledi.İhbar yükmüm olduğunu da bilmiyordum.
Ücret alacağımı alabilmek için ne yapmalıyım?Teşekkür ederim.
Cevap: 12 günlük çalışma ve ihbarsız fesih
Bu arada sözleşmem süresizdi
İş sözleşmeniz başladığı anda , tarafların ihbar süresine uyma yükümlülüğü başlar.Dolayısıyla karşı tarafın 14 günlük ihbar tazminatı hakkı doğar.Dava açarak bu hakkını alabilir.
Aynı şekilde siz de ödenmeyen ücretleriniz için dava açıp alabilirsiniz.
Sn Kırcalı yanıtınız için çok teşekkür ederim.Aylık 2.250 ile anlaşmalı çalıştığımdan hareketle,12 günlük ücret alacağımı ve 14 günlük ihbar tazminatlarımı nasıl hesaplayabilirim?Dava açmam mantıklı olur mu?(alacağım daha büyük mü?)
SÖzleşmeyi ihbar süresine uymadan fesheden sizsiniz, yani ihbar tazminatı ödemesi gereken tarafsınız.
14günlük ihbar süresine karşılık gelen ihbar tazminatını işvereniniz dilerse dava açarak alabilir.
Siz de 12 günlük çalışmanız karşılığında hak kazandığınız ücreti talep edebilirsiniz.
Sorum o değildi,nasıl hesaplayabilirim bunları onları merak ediyorum.Yine de teşekkür ederim.
alacağınız maaşı 30a bölün çalıştığınız günle çarpın.
(Net maaşınız /30)xçalıştığınız gün= alacağınız ücret
) brüt maaşınız/30)x ihbar süreniz= vereceğiniz tazminat