Haber sitemizin adının Türkçe karakterli adını alıp kendilerine yönlendiriyorlar yasal mı?
merhabalar bizim kirkagac.net olarak başarılı bir haber sitemiz var,diğer haberci geçinen hırsızlar bu başarımızı baltalamak ve kendi sitelerine yönlendirerek baltalamak istiyorlar buda bizi üzüyor,bu guruba hukuki olarak darbe vurmak istiyorum,kaba kuvvetle değil onların istediği bizi kavga ortamına sokmak.benim sizden isteğim ricam bunlara karşı ne yapabiliz.onların aldığı isim kırkağaç.net bizimki kirkagac.net.onların yaptığı terbiyesizliğin kanunen bir cezası varmı.bizlere yol gösterin lütfen.şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: haber sitemizin adının Türkçe karakterli adını alıp kendilerine yönlendiriyorlar yasal mı?
Linkler artık Türkce karakter kabul ediyor mu? Çünkü öbür türlü yine aynı site ismi olacak...
Cevap: haber sitemizin adının Türkçe karakterli adını alıp kendilerine yönlendiriyorlar yasal mı?
tugrulhan kardeş,bende bilmiyorum fakat şuan
adamlar türkçe karakterli isimle hırsızlık yapıyor.google arama motoruna türkçe yazınca onlar çıkıyor ve bizim sitemize girmek isteyen korsan siteye giriyor oradanda başka rakip siteye yönlendiriliyor.
bu konu hakkında bilgisi olan varsa lütfen benimle paylaşsın
Bir kaç noktaya değineyim,
1.Öncelikle sitenizin her yerinden reklam fışkırıyor, buralardan maddi gelir elde ettiğiniz belli, bunların vergisini ödüyormusunuz? ödemiyorsanız bi kere bu yasal değil.
2.Siteniz haber sitesi, diğer sitede kırkağaç.net olarak almış (xn--krkaa-2ra40bue.net şeklinde adres olarak gözükür) Sizin gibi benzer site adı kullanmış, sizden içerik çalıyormu? + ayrıca sitenizin adı tescillimiki site adıyla ilgili bir hak iddia etmek istiyorsunuz?
Hiç bir şekilde müdahale edemezsin üstelik alan adını kendi sitesine yönlendirmiş adamlar, marka tescilin yok şikayet etmeye kalkarsan aldığın reklamlar başını ağrıtabilir.
Site, site olmaktan çıkmış adeta çöplüğü andırmaktadır. iyi ziyaretçi geliyor ise sitene diğer uzantıları da ben alabilirim ;)