Boşandık ama eski eşim evimden çıkmıyor
Eylül ayında yerel mahkemeden boşanma kararı çıktı. Kararda eski eşimin evimde oturmaya devam etmesine dair bir hüküm yok. Ev bana ait. Ben kararda aleyhime çıkan "nafaka", "tazminat" ve "çocuğumla görüşme saatleri" ile ilgili maddelerin bozulması için Yargıtaya başvurdum. Eski eşim de bunu fırsat bilip evi bir türlü boşaltmıyor. Gerekçe olarak da hukuki olarak evlilik birliğinin devam ettiğini gösteriyor. Bana herhangi bir kira da ödemiyor. Temyiz vs. sonuçlanana kadar evimi eski eşime bedelsiz olarak kullandırtmak zorunda mıyım? Yargıtayda boşanma kararı bozulmayacağına göre, temyizden önce eski eşimi tahliye etme veya kendisinden kira alma hakkım yok mudur? Görüştüğüm avukatlar bu konuda kesin bir şey söyleyemiyorlar. Eğer bu konuda bilgisi olan varsa çok sevinirim.
Ama "isteyebilirsiniz", "talep edebilirsiniz" gibi değil de (zaten talep ettim) "şunu yapmanız yasaldır, şunu yaparsanız şunu elde edersiniz" gibi somut cevaplara ihtiyacım var.
Teşekkür ederim.
Re: Boşandık ama eski eşim evimden çıkmıyor!
Noterden evi boşaltmasına dair ihtar çektirin. Yerel mahkeme kararı ne ise temyizden önce uygulanır. Temyizde ters teperse eski durumuna döner. Yani yerel mahkeme kararının tarihi ile temyizin sonuçlanması tarihi arasında da yerel mahkeme kararının uygulanması zorunludur.
İhtarda bir süre verin. Eğer o sürede de çıkmaz ise dava açıp evin tahliyesini ve masraflarını faiziyle isteyin. Şahit olarakta komşularınızdan bikaç kişi bulup şahit yazdırın.
Eğer onuda yapmak istemezseniz evde olmadığı bir zamanda çilingirciyle gidip kapıyı açın, bütün anahtarları değiştirip gidin. Özel eşyalarınıda bi emanetçiye bırakın.
Bu söylediklerinizin hukuki dayanağı yoktur.
1. Temyiz sonuçlanmadan boşanma kesinleşmez. Dolayısıyla yerel mahkeme kararı "boşanma" olsa bile boşanma gerçekleşmemiştir. Ara kararlardan bir tek tedbir nafakasına ait olanı anında uygulanmaya başlar.
2. Çilingir tavsiyeniz ise suç olan fiile teşviktir.
Tahliye için boşanma kararının kesinleşmesi gerekir. Kesinleşip kesinleşmediğini yerel mahkemenin kaleminden öğrenebilirsiniz.
Alıntı:
zulkufhacettepe rumuzlu üyeden alıntı
Noterden evi boşaltmasına dair ihtar çektirin. Yerel mahkeme kararı ne ise temyizden önce uygulanır. Temyizde ters teperse eski durumuna döner. Yani yerel mahkeme kararının tarihi ile temyizin sonuçlanması tarihi arasında da yerel mahkeme kararının uygulanması zorunludur.
İhtarda bir süre verin. Eğer o sürede de çıkmaz ise dava açıp evin tahliyesini ve masraflarını faiziyle isteyin. Şahit olarakta komşularınızdan bikaç kişi bulup şahit yazdırın.
Eğer onuda yapmak istemezseniz evde olmadığı bir zamanda çilingirciyle gidip kapıyı açın, bütün anahtarları değiştirip gidin. Özel eşyalarınıda bi emanetçiye bırakın.
Alıntı:
zulkufhacettepe rumuzlu üyeden alıntı
Töbe Töbeee:o