Cep Telefonu Yoluyla Dolandırıcılık
Değerli Grup üyeleri.;
3 hafta önce bir arkadaş vasıtası ile cep telefonuma ulaşan bir mesaja istinaden ilgili kişiyle diyaloğa geçerek vermiş olduğu hesap numarasına para gönderdim.
Elinde satmak istediği cep telefonu ve bilgisayarın olduğunu bana vermiş olduğu TC kimlik Numarası ve Hesap Numarası bilgilerinin doğru olması neticesinde ilgili kişiye 3 aşamalı olmak üzere Toplam 650 TL hesabına para gönderdim.
Bir süre sonra kargoya paket verildi ve içinden beklediğim ürün çıkmadı. Tekrar ilgili kişi ile konuştuğumda bana vermiş olduğu hesap numarası ve diğer bilgilerin ( TC Kimlik, GSM numarası ) kendisine ait olmadığını o kişiyi de bu oyuna alet ettiğini söyledi. Banka bilgilerinden ve TC kimlik numarasında başka şehirde yaşayan kişiye ulaştım araya aracıları koymama rağmen durumun aslını öğrenemedim.
Sonuç olarak ;
1 - Beni ve suça ortak ettiği ( sabıkalı olduğunu öğrendiğim) kişinin halen telefonu açık ve üzerine kayıtlı olmadığını iddia ediyor.
2- Aramızda SMS kayıtları mevcut olup 3 adet banka transferi ile ilgili dekont ta elimde bulunmaktadır.
Bu koşullar altında hesaba transfer ettiğim parayı geriye alma şansım var mıdır? Diğer yandan suç işlediği halde teknik takiple yakalayabileceğimi düşündüğüm ( halen telefonu açık) kişi ile ilgili hukuki ( başka canlar yakmadan) süreci nasıl başlatmam gerekir.
Yardımlarınız için çok teşekkürler.
İyi Çalışmalar
Cevap: Cep Telefonu Yoluyla Dolandırıcılık
bir gsm şirketinden 2 hat satın almıştım.ancak aldıgım firma benim kimlik bilgilerimle 6 kişiye hat açtırmış.2yıl sonra bu bana ait olmayan 6 hattın 1.800 tl borcu oldugu ve icraya verildiğimi ögrendim.icraya itiraz ettim ardından suc duyusurunda bulundum.ancak sorusturma neticesinde takipsizlik kararı çıktı.bu ne demek? bu işlemin ardından karşı firma bana dava açtı.ne yapmam gerekiyor.bi bilgim yok yardımcı olursanızsevinirim.