Devamsızlıktan bırakıldım YÖK'e şikayet!!
Gazi üniversitesi 3. sınıf öğrencisiyim. Uygulama projesini almadığı için öğretim elemanını şikayet ettim daha sonra şikayetimi öğrenince beni devamsızlıktan bıraktı.Devamsızlığı benimle aynı olmasına rağmen diğer öğrencilerin hepsi geçti. İtiraz dilekçesi yazıp dekanlığa itiraz ettim siz devamsızlıktan kaldınız dendi. Yoklama kağıdına baktığımda benimle aynı durumda olanlar kalmamış olduğunu gördüm. Bende benimle aynı devamsızlığı yapmalarına rağmen herkesin geçtiğini bir benim kaldığımı belirten dilekçe yazdım ve yoklama kağıdının bir nüshasının tarafıma verilmesini istedim. Dekanlık bu dilekçemede devamsızlıktan kaldınız diye cevap yazmış sanki ben kaldım mı diye sormuşum gibi... Anlayacağınız gazi de torpil olayları yüzünden haksızlıkların pek üzerine gidilmiyor.Ne yapmam lazım yöke dilekçe yazmak istiyorum yardım edermisiniz ya da idare mahkemesinemi gitmem lazım?
Cevap: Devamsızlıktan bırakıldım YÖK'e şikayet!!
Yök'e yazacağınız dilekçenin bir anlamı yok kanımca; çünkü yökle üniversite arasında herhangi bir hiyerarşi yok.Yapmanız gereken idare mahkemsinde dava açmak(tabi siz devamsızlık sınırını aşmışsanız sınırı aşan diğer öğrencilerin kalmadığı gerekçesine dayanarak dava açmanız işinize yaramaz. Davayı hukuka aykırı gerekçeleri öne sürerek açmalısınız.
Alıntı:
Mahir Ersoy rumuzlu üyeden alıntı
Yök'e yazacağınız dilekçenin bir anlamı yok kanımca; çünkü yökle üniversite arasında herhangi bir hiyerarşi yok.Yapmanız gereken idare mahkemsinde dava açmak(tabi siz devamsızlık sınırını aşmışsanız sınırı aşan diğer öğrencilerin kalmadığı gerekçesine dayanarak dava açmanız işinize yaramaz. Davayı hukuka aykırı gerekçeleri öne sürerek açmalısınız.
Yök'de okula dilekçe yazın daha sonra bize yazın demişti. Ben devamsızlıktan kaldım tamam'da başkası benimle aynı şekilde olmasına rağmen kalmadı bu eğitimde fırsat eşitliğine aykırı değilmi? Gazi üniversitesi öyle bi üniversite ki herkes istediği gibi at koşturuyor bu üniversiteyi yazdığıma yazacağıma pişman oldum lanet okuyorum.
Alıntı:
recepcelik32 rumuzlu üyeden alıntı
Yök'de okula dilekçe yazın daha sonra bize yazın demişti. Ben devamsızlıktan kaldım tamam'da başkası benimle aynı şekilde olmasına rağmen kalmadı bu eğitimde fırsat eşitliğine aykırı değilmi? Gazi üniversitesi öyle bi üniversite ki herkes istediği gibi at koşturuyor bu üniversiteyi yazdığıma yazacağıma pişman oldum lanet okuyorum.
Sizin konunuzun fırsat eşitliğinle alakası yok.Şöyle düşünün: Kırmızı ışıkta 3 araba geçtiniz polis geldi diğer iki arabaya ceza kesmeyip size cekesti.Bu durumda onlara ceze vermedi bana verdi diyerek yapılan işlemin iptalini isteyemezsiniz;çünkü verilen ceza hukuka uygundur.Siz idare mahkemesi dava açtığınızda mahkeme üniversitenin yönetmeliğine bakacak ve sınıfta kalma işleminizin yönetmeliğe uygun olup olmadığına bakacak.(Bu arada bahsettiğiniz sorunlar yalnız Gazi'de değil, ülkemizdeki pek çok üniversitede emin olun yaşanıyordur)
Alıntı:
Mahir Ersoy rumuzlu üyeden alıntı
Sizin konunuzun fırsat eşitliğinle alakası yok.Şöyle düşünün: Kırmızı ışıkta 3 araba geçtiniz polis geldi diğer iki arabaya ceza kesmeyip size cekesti.Bu durumda onlara ceze vermedi bana verdi diyerek yapılan işlemin iptalini isteyemezsiniz;çünkü verilen ceza hukuka uygundur.Siz idare mahkemesi dava açtığınızda mahkeme üniversitenin yönetmeliğine bakacak ve sınıfta kalma işleminizin yönetmeliğe uygun olup olmadığına bakacak.(Bu arada bahsettiğiniz sorunlar yalnız Gazi'de değil, ülkemizdeki pek çok üniversitede emin olun yaşanıyordur)
Tamam ama polisin yaptığı bu haksızlığı başkasına anlatırken delil gösteremezsin ancak bana yapılan haksızlık yoklama kağıtlarına bakılınca görülüyor ben 4 devamsızlık ile kalmışken başkaları 5 devamsızlıkla kalmamış.Eğer benim maduriyetimi hiç bir kurum veya kuruluş gideremeyecekse türkiyede adaletin hakkın hukukun varlığından bahsetmek doğru olmaz.