Mal beyanında bulunmazsam tutuklanır mıyım?
selam arkadaşlar bana yeni bir evrak geldi kadıköy 7. icra dairesinden 09.07.2010 tarihli ben 14.07.2010 tarihinde muhtarlıktan aldım başlık ilamsız takiplerde ödeme emri
aşağıda 7 gün içinde mal beyanında bulunmam isteniyor aksi takdirde hapisle cezalandırılacağım yazılmış tabi ben bu yazıyı yeni okudum 7 gün geçti ne yapmam gerek mal beyanında bulunmadım diye beni tutuklayabilirlermi bundan 3 ay öncede zaten evden diğer kartımdan sebep buzdolabı ve çamaşır makinam alınmıştı bu konu hakkında bilgisi olan siz değerli arkadaşlar benide acil bilgilendirirseniz çok müteşekkir olurum
Cevap: Mal beyanında bulunmazsam tutuklanırmıyım?
İİK md.76 "Mal beyanında bulunmıyan borçlu, alacaklının talebi üzerine beyanda bulununcaya kadar icra mahkemesi hakimi tarafından bir defaya mahsus olmak üzere hapisle tazyik olunur. Ancak bu hapis üç ayı geçemez."
Merhaba
Verdiğim linki incelerseniz detaylı bilgi sahibi olursunuz.
http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=203621
Hapis cezası yok. Çünkü Anayasa mahkemesi iptal etti. Yerinde olsam vermezdim. Çünkü şimdi verdiğin zaman eksik verdi falan gibi bir sürü iş çıkacak karşına. Rahat ol birşey olmaz. Yeterki icra memuru önünde taahüt imzalama. Taahütü gerçekleştirmezsen ozaman hapis yatarsın.
Linkte bahsedilen iptal kararı İİk'nın 337. maddesindeki disiplin hapsine ilişkin hüküm.Yani hala tazyik hapsi var.
Alıntı:
Mahir Ersoy rumuzlu üyeden alıntı
Linkte bahsedilen iptal kararı İİk'nın 337. maddesindeki disiplin hapsine ilişkin hüküm.Yani hala tazyik hapsi var.
Noluyor,yani hakim karşısında malını beyan eder ve dava düşer mi? Öylemi anlamalıyız.Çünkü verilinceye kadar diyor.Yada mal beyanında bulunulması için ıcra mahkemesinden uyarı geliyormu.
Merhaba,
Tazyik hapsi ödeme taahüdünde bulunup yerine getirilmediğinde uygulanan yaptırım türü değil mi?
Tazyik hapsi evet hala geçerli.
Ama taahütte bulunulmazsa sorun olmaz.
İİk md.76 "Mal beyanında bulunmıyan borçlu, alacaklının talebi üzerine beyanda bulununcaya kadar icra mahkemesi hakimi tarafından bir defaya mahsus olmak üzere hapisle tazyik olunur. Ancak bu hapis üç ayı geçemez." bu maddede taahütle alakalı bir hküm yok.bu arada sayın feyyar siz doğru anlamışsınız.