Havandırma cihazının yaydığı koku, partikül ve gürültü
Apartmanımızın karşısında bulunan diğer apartmanın zemin katında bulunan araba boyası yapıldığı belirtilen iş yerinin apartmanımız karşısında bulunan kendi sınırlarındaki apartman bahçesine yerleştirdikleri havalandırma cihazındandan şikayetçiyiz. Söz konusu cihazının bulunduğu konum apartmanımızın bulunduğu dairelerin tam karşısındadır. Bu daireler, cihazın yaydığı ağrı boya kokusu, boya partikülleri ve gürültüden fazlasıyla etkilenmektedir. Bu ağır boya kokusu ve boya partikülleri hem evlerimiz içine dolmakta hemde balkonda bulunan çamaşırlarımıza sinerek bedensel sağlığımızı kötü yönde etkilemektedir.
Bu konuda yasal olarak ne yapabiliriz?
Teşekkürler.
Cevap: Havandırma cihazının yaydığı koku, partikül ve gürültü
sayın banu_de
konu hakkında derhal Valiliğe ve savcılığa şikayetçi olun. Aynı dilekçenizi belediyede verin.
zehirli ve kansorejen etkisi olan elostamer içerikli boya, tiner vb. maddeler sağlığınız hakkında tehlikelidir.
Ayrıca oto boyacısı konut yerleşim alanı içinde ruhsat veren belediye suçludur. (tabii kaçak değilse)
mutlaka müracatlarınız yapın ve arkasını arayın. Valiliğe verdiğiniz dilekçe iki adet olsun birini İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne diye diğer,ne İl Sağlık Müdürlüğüne diye parentez içinde yazmanızda fayda var.
sayın young
Verdiğiniz bilgi üzerine dilekçemi yazıp tüm apartmandaki dairelere de imzalatarak başvurularımı yaptım (savcılık, belediye, il sağlık müdürlüğü, il çevre ve orman müdürlüğü). Ben tatilde iken belediye ve polis birlikte gelerek önce ceza yazmışlar sonra tekrar gelerek cihazı söküp gitmişler. Ne kadar sevindiğimi anlatamam. Bana yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Belki siz yol göstermeseydiniz başarılı olamaya bilirdim. Çünkü savcılığa verdiğim dilekçe için savcı bundan birşey çıkacağını sanmıyorum demişti. Sanırım il çevre ve orman ve sağlık müdürlükleri etkili oldu. Buralarda benim aklıma gelmezdi. Tekrar çok teşekürler.
Sorunun çözülmesine sevindim. Aslında savcılık müracatınızı suçu detaylı izah ederek, ilgili mevzuatı gerekçe göstererek yapsaydınız, ordanda sonuç alınırdı. Neyse sorun zaten çözülmüş. Asıl olan insan ve insan sağlığı . ben teşekkür ederim.