Taahhüt edilen borç ile ilgili verilen tazyik-hapsi cezası
Merhabalar,
Benim çekişmeli bir boşanma davam var ve ilk duruşma oldu tüm deliller ve şahitler için duruşma 4 ay sonrasına ertelendi.Fakat bu süre zarfında tahliye edildiğimiz eski oturulan eve kira borcundan dolayı icra gelmişti ve orda ödenecek diye imza atınca taahhüt etmiş olmuşum ve sonrasında eşim hep ödeyeceğim deyip geçiştirdi ve boşanma sürecine gelindi şimdi öğrendimki hakkımda tazyik-hapsi cezası infaza verilmiş.
Öncelikle bunu durdurmak için yapabileceğim bir şey varmı? Sadece borcun tamamını ödemem durumundamı kaldırılabilir? Ben o eve ait çok kira ödedim ve doğum sonrası işi bıraktığım için kendisi ödeyecekti ve kendisinin demesi üzerine ben oraya imza attım. (Bu arada evin kontratı kendi üstüne ve kefillerden biride benim.) Kendisi bu durumla bildiği halde artık özellikle benim bunu yaşamam için ilgilenmiyor. Ve ayrıca ona bu durumla ilgili dava açabilirmiyim veya ne yapabilirim,sadece boşanma davamda bunu belirtmem yeterlimidir. Bu konuda bana bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Çok teşekkürler..
Cevap: Taahhüt edilen borç ile ilgili verilen tazyik-hapsi cezası
Merhabalar, Bu konuda bana bilgi verebilirseniz çok sevinirim.Teşekkürler
Cevap: Taahhüt edilen borç ile ilgili verilen tazyik-hapsi cezası
hapsen tazyikte imza attığınız için borcun tamamını üstlenmiş oluyorsunuz.