Cevap: Boşanmadan dolayı haciz
Merahaba, öncelikle şunu belirteliyim buna benzer olay başıma geldi. Bu nedenle konu hakkında bilgi sahibi oldum.
Burada esas olan ve başınızı ağrıtacak kısım nafaka bedelleridir. Yani nafakayı temyiz etmiş olmanız icra takibini etkilemeyecektir.
Nafaka bedelleri bırakın mahkemenin bitmesini hakimin ara kararı ile dahi icraya konu olabilmektedir. Ancak bildiğim
kadarıyla kesinleşmiş ilama dayanmadığı için hakkınızda nafaka ödememe suçundan dolayı ceza davası açılamaz açılsa da
hakim ceza vermez. Ama maalesef baştada söylediğim gibi nafakayı bir şekilde icra yoluyla tahsil cihetine gidebilirler.
Bunun dışında bilmediğimiz özel durumlar varsa bilgi sahibi üyeler aktarırlarsa bende sevinirim.
Geçmiş olsun. Umarım herşey yoluna girer sizin içinde.
özür dilerim siz yanlış anladınız veya ben yanlış aksettirdim. nafakadan dolayı değil haciz işlemi takılardan ve tazminattan dolayı ama ben takılar ve tazminat dosyalarını temmize gönderdim. temmizden cevap gelmeden haciz yoluyla alabilirmi.tşk.
Sayın sansaliyet,
öncelikle temmiz değil, TEMYİZ.
Boşanma davanız kesinleşmeden fer'ilerine ilişkin icra takibi başlatılamaz.
Tesekkür edeim sayın Av. Hanım,
Ancak 2 davamız vardı boşanma ve takıların davası mahkeme kararı 2 davayıda kaybettiğim yönde ve bende 2 dosyayıda Temyizi açık olduğundan Temyize gönderdim. durumlar böyleyken takılardan dolayı alacığını temyizden sonuç çıkmadan alabilirmi?
Teşekkür ederim.
Temyize gönderdiğiniz dosya henüz kesinleşmiş sayılmaz.O nedenle fer'ileri hakkında bir işlem gerçekleştirilemez.
slm.
ancak karşı tarafın avkatı beni arayarak hacize geleceğiz diyor benim bu durumda ne yapmam gerek.
tşk. ederim