Tedaş şebekeden kaynaklı arıza - 560 TL masraf...Nasıl tazmin edebilirim...
Merhabalar kartal cevizlide oturuyorum...Geçen aralıkta yağmur yağan bir gnde kombiden sesler geldi...Anakart yanmış.. 280 tL değişim masrafı oldu...1-2 ay önce bu olay tekrarlandı...Servis nedense ikinci arızadan sonra ragülatör kullanın dedi ayedaş tan kaynaklanan dalgalanma yanmaya neden olmuş dedi...bu durum muhtemelen garanti dışı...Ama bize ilk kombi montajı yaplırken uyarı yapılmadı...Ayrıca ikinciye 280 TL anakart ücreti ödedik toplamda 600TL ye yaklaştıı...Acaba bunu tedaştan nasıl tazmin edebilirim...Uygun sıralama nedir neler yapmalıyım...Teşekürler...
Cevap: Tedaş şebekeden kaynaklı arıza... 560 TL masraf...Nasıl tazmin edebilirim...
Sayın omessiah,
Eğer arızanın TEDAŞ'ın sağlamış olduğu elektrik akımının düzensiziliğinden olduğu açıksa,size en yakın Tüketici Sorunları Hakem Heyetine ayıplı hizmet gerekçesiyle başvurarak durumu bilrikişi aracılığııyla tespit ettirip uğramış olduğunuz zararı tazmin edebilirisniz.
Saygılarımla...
Cevap: Tedaş şebekeden kaynaklı arıza... 560 TL masraf...Nasıl tazmin edebilirim...
Alıntı:
ahaltuner rumuzlu üyeden alıntı
Sayın omessiah,
Eğer arızanın TEDAŞ'ın sağlamış olduğu elektrik akımının düzensiziliğinden olduğu açıksa,size en yakın Tüketici Sorunları Hakem Heyetine ayıplı hizmet gerekçesiyle başvurarak durumu bilrikişi aracılığııyla tespit ettirip uğramış olduğunuz zararı tazmin edebilirisniz.
Saygılarımla...
Sevgili ahaltuner cevabınız için teşekkÖncelikle tüketici hakem heyetine gittim kendileri önce bir tedaş ile görüşün dediler şimdi tedaş a bir dilekçe yazdım ordan olumsu bir cecvap gelirse sanırım o zmn ilgilenecekler tüketici hakem heyeti...
Rica ederim Sayın omessiah,
Evet önce TEDAŞ'a yazıp oradan olumsuz cevap alır almaz Hakem Heyetine başvurun.Zaten genel olarak TEDAŞ bu talepleri reddediyor.Ödeme yapabilmesi için Hakem Heyeti Kararı veya Mahkeme kararı istiyor.
Saygılarımla..
Yaklaşık aynı sorunla ben karşılaştım, büromdaki bilgisayarım akım düzensizliği sonucunda zarar gördü, tüketicileri hakları heyetine baş vurdum mekan ticari olduğu için kabul etmediler, tedaş' reddi ise daha ilginçti : eğer işyerinin elektirik aboneliği üzerinize değilse hiç birşey iddia edemezsiniz dedi :)) 650 tl cebimden uçtu....