Ürünü servisten almalı mıyım?
Merhaba 35. günde yapılan cihazı teslim almadım firma dün iade için kayıt açtı bugün ise ürün aldığınız yere 16 sında teslim edilmiş iade olmaz diyor hakem heyetine gittim işlemleri yapalım yanlız cihazı alın diyor.Çünkü servisten çıkış tarihini gösteren belge gerekli imiş. Ne yapmam gerek alırsam bir olumsuzluk olurmu benim adıma hakem heyetindeki yetkili bişey olmaz dedi
Cevap: Ürünü servisten almalımıyım?
Hakem Heyetine kulak verin. Çünkü açılacak davada ürünün serviste olduğunun kanıtı nasıl yapacaksınız? Servis size bugün tarihi olan üstünde " tamir edilecek ürün hala bizdedir " yazan firma kaşeli veya imzalı bir yazı yollayacaklarsa o zaman ürünü servisten almanıza gerek yok. Bu arada ürünün serviste kalma süresi 35 gün demişsiniz. Bu süreyi hesaplarken cumartesi ve pazar ve de resmi tatilleri dahil etmeden toplayın, çıkan gün sayısı 30 günü geçiyorsa siz haklısınızdır.
cumartesi günü iş günü olarak sayılıyor sadece pazar ve resmi tatil günleri saymayın
Alıntı:
omerozcan95 rumuzlu üyeden alıntı
cumartesi günü iş günü olarak sayılıyor sadece pazar ve resmi tatil günleri saymayın
ben devlet kuruluşları örnek alınıyor diye biliyorumdum ama ömer beyin uyarısından sonra küçük bir araştırma yaptım ve ömer beyin dediği için sadece pazar günleri ve resmi bayramlar iş günü sayılmamaktadır