Yöneticinin aidatı karar tutanağı olmadan, karar tebliğ edilmeden değiştirmesi
Selam. Kimsenin yanıt vereceğini sanmıyorum ama yine de sorayım...
Son yapılan apartman toplantısında eski aidatın olduğu gibi devam etmesi kararı oybirliğiyle alındı. Yeni yönetici seçildi, tutanak vs. daha sonra hazırlanır denerek toplantı bitirildi. Ancak hiç bir şey imzalanmadı. İmza karşılığı tebligat yapılmadı. Şimdi yönetici kendi kendine karar almış, eski aidatın yarısını topluyor*. Madde 37'den anladığım kadarıyla yönetici imzalı karar olmadan aidatı değiştiremez. Kimse itiraz etmiyor, tipik ortadoğu kafasıyla az para ödüyorum, daha ne isteyeyim diyor. Ben yönetici yardımcısıyım. Ne yapabilirim?
*Burada önemli olan aidatın azalması ya da artması değil, bir şekilde karar alınmadan değişmiş olması. Kimse farkında değil ki, Eylül-Ekim aylarında doğalgaza fahiş bir zam gelecek. Ben bunu toplantıda vurguladım, şimdiden doğalgaz kredisi depolamamız gerektiğini söyledim. Yönetici kafasına göre aidatı değiştirerek ben dahil herkesi zarara uğratıyor. Bu da işin ayrıntısı...
Cevap: Yöneticinin aidatı karar tutanağı olmadan, karar tebliğ edilmeden değiştirmesi
Aidatlar, bir sonraki yönetim döneminde yapılması ve yaptırılması planlanan işlerin karşıığında düzenlenen tahmini bütçe hesaplaması ile oluşturulur. Bunun miktarının ve ne şekilde ödeneceğinin kararı genel kurulda oy çokluğu ile bellirlenir. Değişiklik yapmaya ne yöneticilerin ne de denetçilerin yetkisi yoktur. Değişiklik ihtiyacı hasıl olursa olağanüstü kurul toplanır ve karar alınır. Sonuç itibarı ile;
- Denetçilerin duruma müdahalesi talep edilebilir.
- Olağanüstü toplantı çağrısı yapılabilr.
- Son çare olarak, yönetici hakkında C.Savcılığına suç duyurusunda bulunulabilir.
Cevap: Yöneticinin aidatı karar tutanağı olmadan, karar tebliğ edilmeden değiştirmesi