Mal karşılığı verilen senet
şirketimize medikal malzeme almak için başka bir şirketin müdürüne 50.000tl lik senet verdik(malen ) mallarımız gelmeyince noterden senedin iadesini istedik hiç bir cevap gelmedi senedin vadesinden 2 ay sonra bir tanıdığına senedi ciro ederek bize icra yolladı biz tebligatı almadık ama 35 .maddeye göre yapacaklarmış bu durumda ne yapmalıyız bu malın bize hiç verilmediğini bu sebepten de senedin geçersiz olduğunu nasıl bir yolla yapabiliriz ilginize tşk saygılarımla gökhan
Cevap: Mal karşılığı verilen senet
Madde 35 - Kendisine veya adresine kanunun gösterdiği usullere göre tebliğ yapılmış olan kimse, adresini değiştirirse, yenisini hemen tebliği yaptırmış olan kaza merciine bildirmeye mecburdur. Bu takdirde bundan sonraki tebliğler bildirilen yeni adrese yapılır.
(Değişik fıkra: 19/03/2003 - 4829 S.K./11. md.) Adresini değiştiren kimse yenisini bildirmediği ve yeni adres tebliğ memurunca da tespit edilemediği takdirde tebliğ olunacak evrakın bir nüshası eski adrese ait binanın kapısına asılır ve asılma tarihi, tebliğ tarihi sayılır.
(Değişik fıkra: 19/03/2003 - 4829 S.K./11. md.) Bundan sonra eski adrese çıkarılan tebliğler muhataba yapılmış sayılır.
(Ek fıkra: 06/06/1985 - 3220/12 md.) Daha önce tebligat yapılmamış olsa bile, taraflar arasında yapılan, imzası resmi merciler önünde ikrar olunmuş sözleşmelerde belirtilen adresler ile kamu kurum ve kuruluşları ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına, ticaret sicillerine ve esnaf ve sanatkarlar sicillerine verilen en son adreslerdeki değişiklikler hakkında da bu madde hükümleri uygulanır.
Cevap: Mal karşılığı verilen senet
avukat bey benim sorunum adres tespiti ,tebligatı almamak değil. benim sorunum ben mal almak için şirketimimz adına bir başka şirkete malen yazılı senet verdim ama malı almadığım için senedimin tarafımıza iadesini istiyorum. bununla ilgili noterden ihtarda çektim ama adamlar senedi 3. şahısa vererek işlem yapmaya çalışıyor ben bu icrayı nasıl durdururum saygılarımla gökhan