Karar defterinin imzalanmaması
37 haneli yazlık bir sitenin yöneticisiyim.Geçen hafta Olağan genel kurulumuz yapıldı.20 malik 4 de vekaletle çoğunluğu sağlayarak toplantıyı yaptık. Daha sonradan toplantıya katıldıkları halde birkaç kişi karar defterini imzalamıyor. Başkan olarak ne yapmalıyım ?
Cevap: Karar defterinin imzalanmaması
Toplantıya katılan malik ve vekiller sadece hazirun cetvelini imzalar, karar defteri imzalamazlar. Kurul esnasında tutulan toplantı tutanağı imzalanır, bu tutanağı da divân kurulu başkan ve üyeleri ile varsa bakanlık temsilcisi imzalar. Karar defteri, toplantıyı müteakip yönetim kurulu tarafından yazılır ve yönetim kurulu tarafından imzalanır.
Genel kurul toplantıya başlamadan önce toplantıya katıldığına dair isminin karşısına imza attı ise yeterlidir.
Toplantıya katılmak ,katıldığına dair imza atmak ayrı şeydir, toplantıda alınan kararları kabul ettiğine dair imza atmak ayrıdır. Toplantıya katıldığı için alınan kararları kabul etmesi zorunluluğu yoktur.Katılanlar toplantı yeter sayısını tutturduğu için oy çokluğu ile aldığınız kararları uygulayabilirsiniz.Alınan kararlar yok hükmünde sayılacak düzeyde olmasın yeter.Karar defterinde alınan kararları imza altına alın .Site kooperatif stadüsünden çıkıp fesih edildiyse ,kooperatif kanunu değil, 634 sayılı Kat Mülkiyeti kanununa göre yönetilir.Karar defteri de imzalanır.
Bu konu da 3 ayrı görüş bildirildi.
HAZİRUN CETVELİ yaparak olağan toplantıyı başlattık. 37 hanemiz var . 22 asaleten 3 vekalet katılım vardı. Katılanlar hazirun cetvelini imzaladı. Yeter sayıyı bulduğumuz için toplantıyı başlattık. Alınan kararlar oy çokluğu ile alındı.
Toplantı sırasında ki tutanağı Divan başkanı ve Yazman imzaladı. Hazirun cetvelinin altını da divan kurulu imzaladı.
Toplantıda alınan kararlar KARAR DEFTERİNE geçirildi ve Karar defterini sadece YÖNETİM KURULU imzaladı. (karar defterini ayrıca hane hane dolaştırıp imza almadık )
Yaptığımız iş usule uygunmu ?
Tesadüf mü bilmiyorum ama tam bir yıl sonra yeniden yazdınız. Bulunduğunuz site kooperatif mi, değil mi? Bunu net olarak cevaplarsanız verilecek cevaplar da isabetli olacaktır.
Tesadüf değil,çünkü burası yazlık bir site .Her yıl temmuz ayının ayni gününde toplanıyoruz. Bu sorunlar da temcit pilavı gibi tekrarlanıyor. Ben de en doğrusunu öğrenmek istiyorum.
Soruma cevap vermemişsiniz. Siteniz, kooperatif statüsünde mi?
Hayır. Kooperatif statüsünde değil.
Alıntı:
gezgin_06 rumuzlu üyeden alıntı
soruma cevap vermemişsiniz. Siteniz, kooperatif statüsünde mi?
hayır, kooperatif statüsünde değil. Iskan alındı.hepimizin daire tapusu var.