Kart yasaklısı olmak ve banka kartı
merhaba,
Bir banka ile kredi kartı borcumdan dolayı avukatlık oldum, çıkan yasa ile borcumu taksitlendirdim ve bugüne kadar herhangi bir geciktirme eksik ödeme aksatma yapmadan ödedim 1 adet günü gelmemiş taksidim kaldı 224tl tutarında
aynı bankada hesabım ve bankamatik kartım bulunmaktaydı fakat Haziran ayında süresi dolmuştu bende şubeye giderek kartımın yenilenmesini talep ettim bana kart yasaklısı olduğum için banka kartı veremeyeceklerini işlemlerimi sadece banka cüzdanımla yapabileceğimi söylediler, bu uygulamayı haksız bularak bankaya bir şikayet maili attım, nasıl olurda banka cüzdanım ile şubeden para çeker ve yatırırken şubenin kapısında bulunan ATM'yi kullanmam yasak olur? bu kendi paramı kullandığım bir hesap değilmidir? Bu hakkın elimden alınması yasalmıdır?
şube görevlisine kart yasaklısı olduğumdan dolayı kredi kartımın olmadığını, banka kartımı nakit para gibi kullanmak istediğimi alışverişlerimde de kullanıp ihtiyacım olduğunda ATM'den para çekmek istediğimi o nedenle hesabıma para yatıracağımı söyledim bana merkeze mail attığını cvp beklediğini söyledi
takip eden günlerde kartımın çıktığını haftaya gelip alabileceğimi söyledi bende bu söze güvenerek elimdeki bütün paramı hesabıma yatırdım, bugün bankaya gittiğimde kart veremeyeceklerini ve bütün paramı bloke ettiklerini paramıda çekemeyeceğimi söylediler.
Şok geçirmiş bir halde nedenini anlamaya çalıştım bir yetkili ile görüşmek istedim 'yetkili kişiye kart vereceklerini söyledikleri halde neden şimdi farklı konuştuklarını ayrıca hesabımın neden bloke edildiğini' sorduğumda bana 'bizi şikayet ettiğiniz numarayı arayın' dendi :)
kısaca, yolladığım şikayet maili şubeye gitmiş ve şube personeli tarafından bana cephe alınmıştı, sonradan bana hiçbir şekilde banka kartı verilemeyeceğini öğrendim ozaman bana neden kartınız çıktı dendi ve şubeye yönlendirildim kartım çıktı diye hesabıma para yatırdım şuan bütün ödemelerim düzenli olduğu halde hesabıma bloke konulabilir mi? son taksidimin tutarı 224tl hesabımdaki para 4.150 tl
şube personeline açık bi şekilde hesabı nasıl kullanacağımı söylediğim halde bana 1 taksidiniz var bloke olur paranız onu alalım isterseniz vs.. denmedi böyle bir kandırmacaya hakları var mı?
kötü niyetli bu olay karşısında benim yapabileceğim birşey var mı?
Cevap: Kart yasaklısı olmak ve banka kartı
herhangi bir cevap alamamışım o halde ben olayı takip eden günlerde yaşananları yazayım :) belki aynı şeyi yaşayan insanlara bi faydası olur
hesabıma neden bloke koyulduğunu öğrenmek için 2 ayrı şubeden ayrıca 2 kerede telefon bankacılığından yazı yollattım herhangi bir geri dönüş olmadı 'bilgilendirme benim yasal hakkım bankanında yasal zorunluluğu değilmidir?' keyfi hareket eden bu bankanın değildir sanıyorum, neyse bende genel müdürlüğe ulaştım blokenin nedenini ve nasıl bir yol izleyeceğimi sordum blokeyi avukat koydurmuş dediler! hayırdır inşallah diyerek avukatı aradım benim bloke koydurma gibi bi yetkim yok dedi haklı tabi, borcumu 12 taksit yaptırmışım 11 taksit ödemişim 1 tanesi kalmış, onu gününden önce ödeyebilirmisiniz aksi halde blokenin kaldırılması çok uzun sürüyor daha önceki örneklerde öyle oldu dedi, tabi 'banka tarafından mecbur bırakılarak' taksidimi gününden önce ödedim kapanış yazısı hazırlandı bankaya acil başlıklı bi yazı yollandı ve bugün blokem açılmış
hadi ben kurtuldum ama daha 3-4 taksidi olan insanlar ne yapacak böyle bi durumda, yukarıda bi başlık okudum birinin maaşına koyulmuş bloke beyfendi/hanımefendi diyor ki ben ödemeyi maaşımla yapacağım bloke koyulursa nasıl yaparım? çok haklı bunu söylerken
bende aynı durumdaydım, 3 bankaya borcum vardı üçünüde taksitlendirdim hepsinin son taksitiydi ve o bankaya yatırdığım paradan ödeyecektim bloke kalkmasaydı nasıl öderdim şuan çalışmıyorum bi gelirim yok
bunlar yapılandırılmış borçlar henüz bir gecikme yada herhangi bir sorun yaşanmadan banka nasıl insanların paralarına yada maaşlarına el koyar
biz bir taksit geciktirsek başımıza gelmeyen kalmıyor ama bankalar müşteriyi mağdur ettiğinde kimse bişey yapmıyor, böyle durumlarda izleyebileceğimiz bir yol yokmudur
Cevap: Kart yasaklısı olmak ve banka kartı
Merhaba yapılandırılmış taksitlerde müşterinin ödeme puanı düşük oldugundan dolayı sanırım 3 gunluk gecikmede banka parasını alamayacagını dusunduğunden dolayı işlemleri hemen baslatıyor. Bu durumda yapılacak hiçbir şey yok çünkü tüm güç bankanın elindedir.