4 yıllık evliyim bir çoçuğum var boşanma halinde nafaka miktarı ne olur.
Printable View
4 yıllık evliyim bir çoçuğum var boşanma halinde nafaka miktarı ne olur.
Her erkeğin kazancı bir değildir biliyorsunuz. Kimi insanlar aylık asgari ücret alır, kimi insanların ise aylık geliri çok daha fazladır.
Nafaka miktarının bir standat miktarı yoktur. Kocanızın maddi gelirine ve yaşam standardınıza göre hakim belirler. Ayrıca boşanma halinde yoksulluk nafakası almak için ağır kusurlu olmamanız da gerekiyor.
Aşağıdaki linki tıklayarak nafaka konusundaki soru-cevapları okuyunuz.
https://www.hukuki.net/showthread.php...r-ve-Yanıtları
Size katılıyorum ancak işleyişi eminim sizde biliyorsunuz ki hakim kanaati aslolan..
Benim olayımda gerekçeli kararda "mali durum yeterince tesbit edilememsine rağmen davalının ekonomik durumunun iyi olduğunun kabul edilmesi gerektiği kanısına varılmıştır" deniyor. Oysa ben mali durumumun bozuk olduğunu resmi belgelerle(bankaların icra takipleri, vergi dairesi icra takibi vs. vs.) ispat ettim. Yani tamamen kanaat maalesef. Üzücü ama gerçek olan bu..
eşimin maaşı iyi ama kredi borçları var.. acaba bu çok etkilermi nafaka miktarı. ayrıca ocak ayı için dava günü belirlendi. anlaşmalı boşanma olacak. ben avukat tutarak bu dava gününü erkene alabilirmiyim...
Eşinizin maaşı, kredi borçları ya da diğerleriyle çok ilgilenmiyor Sn.Hakimleri. Kendileri kusurun kimde olduğunu takdir ediyor ve kusurlu
olan tarafı nafakaya mahkum ediyor. Yani genelde erkek olduğunuz için kusurlu oluyorsunuz. Doğal bir kanı olmuş bu. Ve kadının
parası, maaşı vs hiç önemli değil anlayacağınız. Takdir edilen nafakayı ödemekle yükümlüsünüz. Çocuğunuz için zaten iştirak nafakasını
kesinlikle ödeyeceksiniz diğer tarafta kalıyorsa ki bunu her babanın seve seve yapması gerektiği gibi sizinde yapacağınızı düşünüyorum.
Ancak madem anlaşmalı boşanma olacak bu konuda da anlaşabilrsiniz eşinizle ve bir protokole bağlayabilrsiniz hepsini. Boşanma davası anlaşmalı
olarak açıldıysa şayet, çekişmeli ise mümkün değil tabii ki. Mahkeme gününü öne almanın avukat tutmakla alakası olmadığını sanıyorum.
Yani gün verildiyse sanırım yapacak bir şey yok.
Anlaşmalı boşanma olacak demişsiniz.
Anlaşmalı boşanma nedir?
Anlaşmalı boşanma için tarafların en az bir yıl evli kalmış olması gerekir. Bundaki temel amaç, hakim aile hukukunu korumak zorunda olduğu için, insanları biraz daha düşünmeye sevk etmektir.
Anlaşmalı boşanma için aile mahkemesine müracat ettiğiniz takdirde mahkeme size bir gün verir. Hakim iki tarafı da orada görmek durumundadır. Diğer tür davalarda görmek zorunda değil, vekille de temsil edilebilirsiniz. Hakim o şahsın iradesinin gerçekten boşanma yönünde olup olmadığını tespit etmek ister. Kişi, kendi rızasıyla mı, yoksa zorlama ile mi davayı açıyor, hakim görmek ister. Hakim ikna olmazsa davayı reddedebilir.
Anlaşmalı boşanmalarda ilk duruşma günleri 2 ayla 3 ay arasında değişir. Bu süre, küçük yerlerde 15 güne kadar düşebilir. Anlaşmalı boşanma olduğu için tek celsede boşanmaya karar verilir. Sonraki işlemler usulün prosedürüdür. Temyizden feragat dilekçesi alınarak, karar kesinleşmiş olur. Nüfus idaresine mahkemenin kararı yazılır. Böylece kadın eski kütüğüne geri döner.
Anlaşmalı Boşanma Davalarında ya her iki eş birlikte dava açar, ya da bir eşin açtığı dava diğer eş tarafından kabul edilmiş olmalıdır.
Eşler kendi aralarında ileride sorun olabilecek tüm hususlarda anlaştıklarını belirten Anlaşmalı Boşanma Protokolünü Mahkemeye sunar.
Hakim Anlaşmalı Boşanma Protokolünde belirtilen şartlardan uygun bulmadığını değiştirme, yetkisine sahiptir.
Anlaşmalı boşanma davasının kabul edilebilmesi için,
1-) Tarafların en az 1 yıldır evli olmaları,
2-) Boşanmayı kabul etmiş olmaları,
3-) Maddi konularda ( nafaka istenecek mi, ne kadar, tazminat vb. )
4-) velayetin kimde kalacağı konularında anlaşmış ve protokol düzenlemiş olmaları gerekir.
Ayrıca duruşmaya tarafların bizzat kendilerinin çıkması ( avukatları olsa bile ) ve boşanmak istediklerini sözlü olarak beyan etmeleri gerekir.