Genel kurulda görüşülmediği halde muhtelif masraflar kaleminden harcamasını faturayla belgeleyerek yöneticinin gerekli gördüğü bir harcama yapma yetkisi var mıdır ?
Ör.Yazlık sitenin bekçi evinin onarılması, bahçenin ortasına çiçeklik yapılması..
Printable View
Genel kurulda görüşülmediği halde muhtelif masraflar kaleminden harcamasını faturayla belgeleyerek yöneticinin gerekli gördüğü bir harcama yapma yetkisi var mıdır ?
Ör.Yazlık sitenin bekçi evinin onarılması, bahçenin ortasına çiçeklik yapılması..
Yönetime aday olanlar, genel kurula sunacakları tahmini bütçe içerisinde, yapılmasını planladıkları iş ve işlemleri belirtirler. Genel kurul da bunu onaylar veya onaylamaz. Onaylananlar, yeni yönetim döneminde uygulamaya koyulur. Bunların dönem boyunca takipçisi denetçiler olur. Her üç ayda bir yapacakları kontrollerde, yönetim tarafından yapılan iş ve işlemler denetlenir ve ilk genel kurulda rapor olarak maliklerin bilgi ve onayına sunulur. Siz de bir malik olarak, bu genel kurulda sunulan denetim raporunu inceleyin, raporda belirtilen ya da belirtilmeyen hususların araştırılması için Hesap Tetkik Komisyonu teşkil edilmesini talep edin. Komisyon raporuna göre de, yönetim veya deneim kurulu hakkında yasal işlem yapılıp yapılmayacağına karar verin.
Çoğunluk sağlanarak gerçekleştirilen ilk toplantı da alınan kararlar OY ÇOKLUĞU ile mi OY BİRLİĞİ ile mi ifade edilir ?
Salt çoğunluk ile (yarıdan bir fazla) karar alınır.
Örneğin; 100 hisseli bir taşınmazın 51 hissesi toplantıya katılır ve 26 hisse oyu ile karar alınır. Bu rakamlar ilk toplantı için geçerlidir.
Alınan kararları karar defterine yazarken oy çokluğu mu oy birliği ile alındı yazacağız ?
Hazirun cetvelinde isimleri yazılı malik/vekil sayısı ve oylamada kaç kabul oyu verildiği açık yazılmalıdr. Örneğin, ''toplantıya 35 malik/vekil katıldı, ilgili konu görüşüldü, bununla ilgili karar içn 22 kabul, 10 ret, 3 çekimser oyu kullanıldı, oy çokluğu ile karar veridi'' gibi.